Розійшлися миром

У  першій футбольній лізі зіграні поєдинки 22-го туру. ФК “Полтава” у Чернігові завершив внічию своє протистояння із “Десною” – 1:1. Господарі забили з пенальті на 36-й хвилині. Всі спроби нашої команди відігратися у другому таймі були марними. Так тривало до останньої компенсованої арбітром хвилини. Зрозумівши, що втрачати вже нічого, до розіграшу кутового приєднався і воротар полтавців Кучинський. Гості виконали стандарт невдало, і після виходу двох гравців чернігівського клубу на одного нашого захисника і порожні ворота м’яч просто якимось дивом не влучив у ціль. Після цього пішла остання атака підопічних Федорчука, і його футболісти знову отримали право на кутовий. Цього разу Кучинський і став героєм матчу, відправивши “шкіряного” ударом головою під поперечину воріт противника. Таким чином наш воротар врятував свою команду від поразки.
***
Комсомольський “Гірник-Спорт” також грав на виїзді. У Дніпродзержинську підопічні Жабченка задовольнилися нічиєю – 0:0 – з місцевою “Сталлю”. Це був центральний матч туру, адже зустрічалися друга та третя команди ліги. У першому таймі тривала рівна гра майже без гольових моментів і ударів по воротах. Як наслідок – глядачі забитих м’ячів не побачили. На 53-й хвилині наші земляки залишилися у меншості. За другу жовту картку вилучили Костюченка. Згодом аналогічну дисциплінарну санкцію отримав і головний тренер “гірників”. Навіть вдесятьох комсомольчани намагалися шукати шляхи до воріт суперника. Останні хвилини зустрічі пройшли в атаках господарів поля, проте на 90-й хвилині вони прогавили контрвипад гостей і лише ціною фолу останньої надії врятувалися. Склади вирівнялися. Після штрафного удару у виконанні Королькова м’яч влучив у поперечину воріт “Сталі”. Компенсований час пройшов уже під диктовку “гірників”, які могли вирвати перемогу, але з вигідної позиції, пробиваючи через себе, не влучив у ціль Марусич.
У турнірній таблиці “Гірник-Спорт” залишився на третій сходинці, а полтавці знову опустилися на восьму.
Наступні матчі за участю наших земляків відбудуться у суботу, 25 квітня. ФК “Полтава” в обласному центрі поміряється силами з харківським “Геліосом”, а “Гірник-Спорт” – у Комсомольську з чернігівською “Десною”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.