Шлях до рекорду

Найбільше в Україні панно з пластиліну в техніці мозаїки створили кременчуцькі школярі – вихованці навчально-наукового центру “Лідер”. Днями у картинній галереї Наталії Юзефович вони продемонстрували відвідувачам власну виставку “Шлях до рекорду”. Було презентовано 28 робіт. Дитячі роботи різні за тематикою, але об’єднані безмежною фантазією, оригінальністю творчого мислення та яскравими кольорами. Пластилін – красивий і пластичний матеріал, здатний передати красу пейзажу, натюрморту і навіть портрета, переконаний викладач центру Дмитро Король. Висококваліфікований викладач – член національних спілок художників та майстрів народного мистецтва – уже п’ятий рік навчає дітей образотворчому, декоративно-прикладному та народному мистецтву, а саме – живопису, графіці, петриківському розпису, аплікації, декоративному розпису на склі та дереві. Його учні – учасники й переможці багатьох всеукраїнських та місцевих виставок і конкурсів.
Однак головною подією заходу стала реєстрація рекорду, задля чого до Кременчука завітав представник Книги рекордів України Андрій Литвиненко. Саме він і виміряв усі параметри створеного дітьми найбільшого пластилінового панно з назвою “Кобзар”. Варто зауважити, що над створенням панно працювало 13 дітей віком від 5 до 14 років. Щоб створити картину розміром 2,44 х 1,20 метра, знадобилося 8 місяців і 100 пачок пластиліну десяти основних кольорів. Загальна ж вага картини становить 25 кілограмів. Як розповів Дмитро Король, технологія виготовлення пластилінової мозаїки не- складна, але щоб отримати велику й складну за кольором та композицією картину, діти зробили кілька тисяч пластилінових кульок. Така робота вимагає неабиякої акуратності та посидючості. Автором ескізу був викладач. “Головна мета для мене – запалити і зберегти у душах дітей любов до мистецтва, а також довести вихованцям, що ставити перед собою цілі й досягати їх – це цілком реально”, – наголошує Дмитро Король.
Після усіх зроблених вимірів Андрій Литвиненко підтвердив, що робота справді є найбільшою серед подібних в Україні, й доробок юних кременчужан буде внесений до Книги рекордів України за 2015 рік.

Віра ІЛЬЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.