“Ми повернулися. Тепер попрацюємо вдома”

За даними обласного військового комісаріату, понад 600 мобілізованих минулоріч мешканців області вже повернулися до рідних домівок. Вони захищали державний суверенітет у різних точках буремного Сходу, демобілізовуються з різних військових частин, повертаються в села й селища по кілька чоловік. І лише один військовий підрозділ, колишній Полтавський батальйон територіальної оборони, нині – 16-й окремий мотопіхотний батальйон 92-ї окремої мотострілкової бригади Збройних сил України, сформований винятково з жителів області, повертає у мирне життя одразу по кілька десятків наших земляків.

Полтавці пам’ятають, як з “нічого” починала формуватися матеріальна база цього військового підрозділу, – спочатку мобілізованим не вистачало навіть взуття… Минулого четверга ще 82 бійці 16-го окремого мотопіхотного батальйону повернулися додому. Їх знову зустрічали в центрі Полтави – з квітами, короваєм, оркестром…
Від імені прибулих воїнів вітає рідну землю сержант Сергій Пономаренко:
– Ми рік відслужили на благо України. Тепер попрацюємо вдома. Спасибі волонтерам, які нас так щиро підтримували, спасибі вам, дорогі люди, всі, хто нас ждав. Ми повернулися! Ура!!!
Вітає стрій захисників Вітчизни голова обласної ради Петро Ворона:
– Ви прибули до нас із Щастя, а ми щасливі, що діждались вас живими. Тож нехай мирне життя зустріне вас із честю і повагою.
Заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач пообіцяли зробити все, аби демобілізовані не відчули на собі жодних бюрократичних перепон.
…До одного з солдатів спочатку пробивається крізь натовп молоде дівча з фотоапаратом, потім поряд з’являється купа родичів. І нарешті йому вручають рожевий пакунок, у якому тихо сопе тримісячне дитя. Гену Кульпанова з Дрижиної Греблі Кобеляцького району зустрічають усі його рідні жінки: дружина, донечки Даша і Маргаритка – їй лише три місяці, Гена бачить її вдруге.
Грамоти та подяки від облдержадміністрації, обласної та міської рад за проявлені мужність, героїзм, вагомі заслуги у захисті своєї держави отримують сержанти Сергій Пономаренко, Олександр Сова, старші солдати Владислав Маловічко, Сергій Вакуля, Руслан Охрій, солдати Андрій Грома, Сергій Даценко, Віталій Олексієнко, Петро Добреля, Олександр Мостовий, Денис Крамаренко, Михайло Гринь, молодші сержанти Геннадій Кульпанов, Микола Тимошенко, старшина Олександр Стриж.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.