Економіка, соціальний захист, охорона довкілля

Робочу поїздку в Оржицький район здійснив голова обласної ради Петро Ворона. Він відвідав ТОВ “Новооржицький цукровий завод”. Після двох років простою у жовтні 2014 року підприємство відновило виробництво. У розмові з керівниками ТОВ Петро Ворона наголосив на важливості відновлення вітчизняної цукрової галузі.
Відповідно до плану робочої поїздки голова обласної ради провів виїзні особисті прийоми громадян у селищах Оржиці та Новооржицькому, селах Лазірки, Куйбишеве, Яблуневе, Круподеринці, Чевельча. Всього прийнято 85 громадян. Звернення переважно стосувалися соціального захисту населення в умовах зростання цін на товари і послуги, відновлення миру на українській землі, реформування адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні.
У Лазірках на голову обласної ради очікувало зібрання мешканців села. Головна проблема, яка турбує громаду, – охорона довкілля, збереження здоров’я людей. Із минулого року на території села почала функціонувати виробнича дільниця ТОВ “Кононівський елеватор” агропромислового холдингу “Кернел-Груп”. Як розповіли лазірківці, рішення громадських слухань щодо погодження розміщення в селі Кононівського елеватора було сфальсифіковане. Відтак, не рахуючись з думкою громади, майже у центрі села, де проживає понад 2400 жителів, запрацював елеватор, із труб якого, після протравлення зерна, у довкілля викидаються небезпечні речовини. За словами мешканців Лазірок, не краща ситуація і з водою у колодязях, яка останнім часом стала малопридатною для вживання. Дошкуляє жителям і надмірний гул двигунів елеватора, виробничі потужності якого знаходяться за 30–40 метрів від житлових будинків, а паркан підприємства впритул підступив до сільських осель.
Численні звертання громади до органів влади та контролюючих організацій залишилися безрезультатними. Отже, останнім аргументом громади буде перекриття залізничної колії. Лазірківці переконливо, хоча й дещо емоційно, доводили свою позицію Петру Вороні, який їх уважно вислухав та разом із першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Козиною, сільським головою Іваном Бондаренком та групою громадських активістів оглянув Лазірківську виробничу дільницю ТОВ “Кононівський елеватор”.
Голова обласної ради поспілкувався з працівниками дільниці та з жителями осель, розташованих біля елеватора. Пообіцяв, що особисто ініціюватиме проведення комплексної перевірки лазірківської дільниці ТОВ “Кононівський елеватор” на предмет дотримання підприємством екологічних норм. Він наголосив, що підтримує громаду в її прагненні розв’язати екологічну проблему, зберегти довкілля та убезпечити мешканців від захворювань.
Також Петро Ворона відвідав центральну районну бібліотеку та передав для читачів добірку краєзнавчих, художніх книжок із власної бібліотеки, Оржицькому краєзнавчому музею подарував книжки з автографами видатних полтавців.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.