Планів більше, ніж коштів

Про стан автошляхів на Полтавщині й перспективи проведення на них ремонтних робіт, а також про долю полтавських довгобудів поінформували керівники структурних та територіальних підрозділів у рамках брифінгу з актуальних соціально-економічних питань.
Зокрема начальник служби автомобільних доріг у Полтавській області Дмитро Кобченко зазначив, що цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення згідно з плановими показниками департаменту фінансів облдержадміністрації очікується понад 20 мільйонів гривень надходжень. Говорячи про перспективи отримання додаткових коштів, він повідомив, що наразі готується відповідна постанова Мінрегіонбуду щодо розвитку інфраструктури міст та сіл, і зазначив, що очікуються значні надходження на ремонт доріг у сільській місцевості. Він також поінформував, що Полтавська автодорожня служба довела до відома Укравтодору місцезнаходження найбільш проблемних ділянок автошляхів, зокрема Полтава – Олександрія, Полтава – Кременчук. На ремонт цих та деяких найбільш аварійних ділянок, за словами Дмитра Кобченка, потрібно близько 80 мільйонів гривень. Загалом кошторис ініціатив, із якими виступила обласна автодорожня служба, сягає 324 мільйонів гривень.
– На даний момент Укравтодор погодився виділити на це близько 20 мільйонів гривень. Тож у першу чергу ремонтуватимемо найбільш проблемні ділянки – в районі Козельщини, на Новосанжарському відрізку. Надалі очікуватимемо відповідних рішень на рівні Кабінету Міністрів, – зазначив Дмитро Кобченко.
Начальник управління капітального будівництва ОДА Тимофій Голбан повідомив, що на сьогоднішній день у стадії активного будівництва знаходиться 30 об’єктів, на які вже витрачено майже 74 мільйони гривень. Триває передача на баланс громадам чи комунальним підприємствам 16 завершених об’єктів. Ще чотири об’єкти, на зведення яких оформлена проектно-кошторисна документація, чекають фінансування. Серед них – і обласний протитуберкульозний диспансер (так звана третя черга).
– Для завершення і здачі в експлуатацію діагностичного корпусу, який належить до третьої, найбільшої, черги будівництва, загалом потрібно 62 мільйони гривень. Рішенням сесії обласної ради було виділено 7 мільйонів гривень, та розглядається питання дофінансування в цьому році ще 18 мільйонів гривень, – сказав посадовець.
Якщо ж, за словами Тимофія Голбана, вдасться залучити ще 35 мільйонів гривень, то цього року сучасний діагностичний центр обласного протитуберкульозного диспансеру буде зданий в експлуатацію.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.