Жіноча сотня Кременчука

У  грудні минулого року з ініціативи приватного видавця Сергія Кулясова було створено волонтерську групу “Жіноча сотня Кременчука”. Громадське об’єднання поставило собі за мету якомога ефективніше допомагати родинам бійців, котрі захищають Батьківщину на Сході. Нині до цього руху долучається усе більше небайдужих жінок, зазначила відповідальний секретар “Жіночої сотні Кременчука” Марина Шиш.
– Наші волонтери – це жінки різних професій, домогосподарки, молоді мами, – розповіла вона. – Ми оперативно працюємо з військкоматом, міськвідділом охорони здоров’я, госпіталем для ветеранів війни, щоб мати якомога більше інформації щодо потреб родин військових. Далеко не всі рідні бійців звертаються до нас за допомогою, хоча її й потребують. Тому ми самі йдемо до них. Найголовніше у нашій діяльності – чітка інформація й розподіл обов’язків. Перед тим, як записатися до жіночої сотні, кожна з жінок склала перелік власних можливостей з надання конкретної допомоги – від юридичних консультацій до послуг перукаря.
“Жіноча сотня Кременчука” нещодавно надала громаді звіт про волонтерську роботу. Це, зокрема, збір коштів, одягу, продуктів харчування на благодійних заходах; надання психологічної допомоги родинам українських воїнів, організація дозвілля їхніх дітей. Окремо хотілося б розповісти про надану допомогу пораненим бійцям. Так, закупили й передали до госпіталю продуктів на 3 тисячі гривень. Двох поранених кременчужан відправили на реабілітацію до Луцька, ще двох – до Прикарпаття. При цьому допомогли їм теплим одягом, взуттям і коштами на дорогу. Кількох поранених влаштували на реабілітацію в медичні заклади Кременчука, ведеться пошук лікування за кордоном. Дбають жінки-волонтери й про немічних батьків і маленьких дітей бійців. Скажімо, паралізованій матері бійця із селища Градизьк Глобинського району придбали тонометр й попросили голову сільради забезпечити її дровами. А коли дізналися про важку хворобу однорічної доньки іншого бійця, зібрали на її лікування 11,5 тисячі гривень. За підтримки волонтерів Жіночої сотні 15 дітей із сімей військових Кременчука упродовж 21 дня безкоштовно відпочили у таборі “Лісова застава” (Вишгородський район Київської області).
Діяльність “Жіночої сотні Кременчука” активно підтримують містяни. Організація відкрита до співпраці з усіма бажаючими використати свій час, сили, знання, досвід для зміцнення тилу наших захисників.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.