Бюджетність, лаконічність, символізм

Відбулося засідання журі Відкритого конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції пам’ятного знака для вшанування подій та учасників Майдану. Мистецьке змагання тривало із 18 листопада до 10 березня. Загалом на розгляд громадськості представлено 14 ескізних робіт. Серед головних критеріїв – бюджетність, лаконічність, креативність і максимальний символізм.
Журі, у складі якого – представники обласної ради, управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, обласних осередків Національних спілок художників й архітекторів України, громадських організацій, оголосило про завершення Відкритого конкурсу. Підбито підсумки інтернет-голосування жителів Полтави, що проходило на сайті обласної ради, обговорено конкурсні пропозиції й перспективи реалізації кращих проектів. На жаль, жоден із представлених ескізів не став переможцем. Та все ж розпочату роботу планують продовжити вже за правилами закритого або замовленого конкурсу. Більшість присутніх висловили думку про те, щоб довірити проектування пам’ятного знака творчому колективу, сформованому з числа авторів кращих конкурсних пропозицій, – урбан-об’єднанню СityLab; Сергію Машковському; фахівцям із когорти активістів Майдану.
Монумент Революції Гідності планують встановити на площі перед адмінбудинком, що по вулиці Жовтневій, 45, у Полтаві. Як повідомив представник Ради Майдану Полтавщини Іван Минак, кошти для пам’ятного знака вже зібрано.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.