“Динамо” й “Дніпро” – у чвертьфіналі

Відбулися матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи. Київські “динамівці” вдома приймали англійський “Евертон”. Поступившись у Ліверпулі – 1:2, столичні футболісти мали непогані шанси вийти у наступний раунд змагань і не змарнували їх. Кияни порадували українських вболівальників, забивши гостям п’ять м’ячів. Відзначилися Ярмоленко, Теодорчик, Велозу, Гусєв, Антунеш. Англійці “огризнулися” лише двічі – 5:2.
Дніпропетровське “Дніпро” у Голландії грало із місцевим “Аяксом”. У звітному матчі “Дніпру” довелося обходитися без свого керманича. Головний тренер Мирон Маркевич захворів і пропустив поєдинок в Амстердамі. Втім “дніпряни” зробили своєму наставнику подарунок, правда, при цьому змусили добряче похвилюватися. На 60-й хвилині господарі відкривають рахунок і таким чином за сумою двох матчів встановлюють рівновагу (в першій грі “Дніпро” переміг – 1:0). Фінальний свисток арбітра сповістив, що поєдинок продовжиться в овертаймі. У додатковий час зібранішими виявилися українські футболісти. Коноплянка змістився з флангу та точно пробив у дальній кут. Це був прем’єрний гол Євгена у нинішніх єврокубкових матчах. І дуже важливий!
“Аякс” на певний час втратив віру в здобуття позитивного результату, чим спокійно скористалися гості. “Дніпряни” особливо не поспішали, вичікували свого шансу. А коли нарешті й пропустили другий гол, то ще зміцнили свої захисні тили, щоб не дати супернику розраховувати на перемогу. Поразка на виїзді – 1:2 – для “Дніпра” стала путівкою у наступний тур престижних змагань.
Отож у чвертьфіналі цьогорічної Ліги Європи Україну представлятимуть дві команди. Востаннє таке було у 2009 році. Саме тоді “Шахтар” здобув кубок УЄФА.
Згідно із жеребкуванням “Дніпро” зіграє з бельгійським “Брюгге”, а “Динамо” – з італійською “Фіорентиною”. Перші зустрічі чвертьфіналу відбудуться 16 квітня в Україні, матчі-відповіді – 23 квітня на виїзді.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.