Четверта хвиля мобілізації

У  КременчуЦІ триває четверта хвиля мобілізації. У міськвиконкомі відбулася нарада, на якій розглядалися організаційні питання.
Перший заступник міського голови Віктор Калашник наголосив, що від представників усіх відомств, причетних до проведення мобілізації, керівництво країни вимагає обов’язкового врахування помилок, прорахунків і недоліків, які були допущені раніше. Тож під час формування мобілізаційних списків він порадив тісно співпрацювати із центром зайнятості, де на обліку стоять чоловіки, які за всіма критеріями підлягають мобілізації. До числа мобілізованих також слід зарахувати й чоловіків-переселенців зі Сходу країни. Натомість висококваліфікованим спеціалістам, які задіяні на підприємствах міста та працюють над виконанням військових замовлень, поки що варто дати відстрочку.
Військовий комісар Кременчука Роман Сушко зазначив, що четверта хвиля мобілізації розпочалася 20 січня. До неї насамперед будуть залучатися добровольці, а також офіцери та військові запасу. Всі вони перед тим, як потрапити в зону АТО, обов’язково проходитимуть підготовку в навчальних центрах. Серед найбільш затребуваних спеціальностей – танкісти, артилерісти, зв`язківці. Промислові підприємства міста вже надали згоду щодо передачі для фронту власних вантажівок. Щодо трьох попередніх хвиль мобілізації, то Роман Сушко зауважив, що планові показники Кременчук виконав на 99,75 відсотка. До війська в основному за рахунок добровольців було мобілізовано 321 особу, із них шестеро – переселенці зі Сходу. Всього ж було відправлено майже п’ять тисяч повісток. За станом здоров’я комісовано 576 осіб. А от 238 осіб взагалі не відреагували на отримані повістки. Їх нині розшукують.
– Щодо фінансової підтримки кременчуцьких військових, то за рахунок бюджетних коштів поточного року вона буде набагато більшою, – зазначив Віктор Калашник. – Розуміючи ситуацію в державі та незважаючи на спад економіки, у міському бюджеті 2015 року передбачені видатки для надання пільг учасникам АТО та їхнім родинам, а також для розв’язання нагальних проблем військових підрозділів. Міська влада Кременчука бере на себе зобов’язання в подальшому всі ці виплати прирівняти до захищених статей бюджету, а значить, зробити їх обов’язковими до виконання.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.