Модернізація медичної галузі

В  обласній клінічній лікарні імені М.В.Скліфосовського запрацювало центральне стерилізаційне відділення, що забезпечуватиме якісну стерилізацію інструментарію та інших виробів медичного призначення для усіх структурних підрозділів закладу.
Відтепер замість автоклавної, що експлуатувалася із 1977 року й не відповідає сучасним вимогам, згідно з проектною документацією під центральне стерилізаційне відділення було реконструйовано колишню пральню. Оновлене приміщення розділене на ізольовані зони, стерильну та нестерильну, розділені між собою так званим “шлюзом”. Інструментарій та матеріали будуть спочатку перевірятися у приймальні, сортуватися та реєструватися. Якісну обробку забезпечать кілька стерилізаторів і новий сучасний прилад закордонного виробництва з об’ємом камери 1000 кубічних дециметрів. Головний лікар закладу Григорій Оксак пояснив, що кошти на придбання стерилізатора вартістю 974 тисячі гривень, як і 947 тисяч гривень на ремонт приміщення, надала обласна рада з бюджету.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло подякував енергетикам за забезпечення відділення необхідною потужністю, організацію безперебійного живлення. Він також повідомив, що депутати обласної ради виділили кошти на закупівлю дизель-генератора, який у разі потреби автоматично забезпечуватиме постійним живленням і головний лікувальний корпус, і реанімаційні відділення.
Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак зазначив, що нове стерилізаційне відділення значно підвищує гарантії безпеки пацієнтів, лікарів. У перспективі  – створення відділення інтервенційної кардіології і радіології, що дозволить проводити стентування протягом “терапевтичного вікна” – 2 годин. У планах також закупівля лапароскопічного обладнання, цитологічного аналізатора для онкодиспансеру. І головне – розпочинається новий напрям роботи за проектом Світового банку. В області він буде спрямований на контроль артеріального тиску в людей віком 40–60 років, тобто запобігання серцево-судинним проблемам.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.