Підсумки й перспективи

Про підсумки контрольно-ревізійної роботи Держфінінспекції в Полтавській області за 2014 рік та пріоритетні завдання на 2015-й ішлося на прес-конференції, яку провів очільник відомства, депутат обласної ради  Михайло Кривошей.
Зазначалося, що протягом минулого року фахівцями інспекції проведено ревізію діяльності 857 підприємств, установ і організацій, з них 669 – бюджетних. У результаті було знято з оплати за невиконані обсяги робіт чи ненадані послуги 7,6 мільйона гривень. Загалом виявлено порушень на суму 240 мільйонів гривень. Найбільш поширеними залишаються: завищення вартості ремонтно-будівельних робіт і послуг, безоплатне надання в користування природних ресурсів, реалізація товарів за заниженими цінами, заниження розмірів орендної плати, незаконна передача державного та комунального майна суб’єктам недержавної форми власності, а також недостачі, безпідставне списання та неоприбуткування коштів і матеріальних цінностей.
На 175 об’єктах контролю виявлено факти незаконних, нецільових витрат та недостач загальнодержавних і комунальних ресурсів на суму майже 208 мільйонів гривень. Попереджено правопорушення при проведенні державних закупівель на суму 62,5 мільйона гривень, відмінено торги, проведені з порушенням законодавства, на суму 20,6 мільйона гривень.
Протягом минулого року повернуто до бюджету фінансових ресурсів у сумі 37,9 мільйона гривень, водночас на утримання Держфінінспекції витрачено 9,1 мільйона гривень. Фахівцями служби подано 37 позовів до суду на суму 6,2 мільйона гривень. До адмінвідповідальності притягнуто 752 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності – 237 осіб. За порушення бюджетного законодавства та за порушення проведення порядку закупівель за державні кошти до адміністративної відповідальності притягнуто 12 осіб.
Головними напрямами роботи на 2015 рік залишаються забезпечення контролю у пріоритетних для держави сферах національної безпеки, оборони та енергетики; подальший розвиток державного фінансового контролю відповідно до практики й стандартів Європейського Союзу; протидія проявам корупції шляхом реалізації вимог ухваленого антикорупційного законодавства.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.