Відроджуються добрі традиції

Минуло десять років з того часу, як президент акціонерного товариства “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько затвердив програму організації молодіжного руху на підприємстві. Завдяки цьому почалося фактичне відродження давніх традицій заводу, який має 145-річну історію. Молодіжний рух на вагонобудівному зародився у 1920-х роках й активно підтримувався керівництвом до 1980-х. Економічний хаос та криза змусили на тривалий час про нього забути. І ось уже упродовж десяти років на КВБЗ функціонує відділ по роботі з молоддю. Його діяльність спрямована на покращення морально-психологічного клімату в колективі, розвиток професійного й творчого потенціалу молодого покоління вагонобудівників.
Нині є про що звітувати перед заводчанами. Багато з починань, ініційованих відділом, стали традиційними й отримали загальне схвалення. Починаючи з 2005 року, молоді працівники підприємства беруть активну участь у конкурсах професійної майстерності серед токарів, електрозварників, слюсарів, фрезерувальників. Переможці стають учасниками та лауреатами міських, всеукраїнських і міжнародних турнірів профмайстерності. Для виявлення найбільш талановитих і амбіційних лідерів із молодіжного середовища на заводі проводять конкурс “Керівник майбутнього”. Багато хто з його переможців сьогодні вже стали провідними фахівцями підрозділів і структур. Досить популярним є і заводський конкурс на кращу молодіжну організацію.
Із появою молодіжного відділу на заводі відродила діяльність і рада молодих спеціалістів, головним завданням якої є підвищення творчої, науково-дослідницької та виробничої активності молодих фахівців. Відтепер щороку на базі КВБЗ проводяться змістовні й актуальні науково-технічні конференції, до яких залучаються не тільки молоді науковці заводу, а й представники інших профільних підприємств і ВНЗ.
Різноманітні культурно-масові заходи, творчі та спортивні змагання, допомога дітям, благодійні акції об’єднують і згуртовують молодих вагонобудівників. А ще вони відчувають постійну підтримку керівництва підприємства. Тож, зібравшись у заводському Палаці культури на святкування 10-річчя молодіжного руху, вони щиро дякували за це адміністрації підприємства. Завершився захід великим концертом колективів художньої самодіяльності.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.