Безпілотники для рятувальників

Співробітники головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області випробували два безпілотних літальних апарати, що були придбані за кошти обласного бюджету. Це перші такі прилади, що з’явилися на озброєнні ДСНС України. Начальник ГУ ДСНС Роман Кириленко зазначив, що з огляду на ситуацію в області, враховуючи європейський досвід, було прийняте рішення придбати подібні технічні засоби для ефективнішої ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території краю. Саме напрацювання польських рятувальників, які Роман Кириленко вивчав нещодавно у складі української делегації, широко використовують безпілотні літальні апарати для виконання завдань за призначенням. “За допомогою безпілотників ми зможемо оперативно отримати широкий спектр інформації про масштаби надзвичайної ситуації. Вони допоможуть створити безпечні умови особовому складу. Приміром, безпілотні літальні апарати можемо використовувати при ліквідації лісових пожеж – оперативно визначати площу горіння, адже маємо великі лісові масиви. Крім того, вони будуть корисними під час пошукових робіт на водних об’єктах Полтавщини. Загалом безпілотники можна задіяти для виконання різноманітних завдань, які стоять перед оперативно-рятувальною службою”.
Безпілотний літальний апарат досить легкий у керуванні та впевнено поводить себе у повітрі, дозволяє вести відеозйомку з висоти понад 400 метрів.
“Хочу подякувати депутатам обласної ради, які попри складну ситуацію винайшли кошти для розвитку підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій Полтавщини. За кошти обласного бюджету було придбано не лише два безпілотники, а й пально-мастильні матеріали, засоби зв’язку, освітлення, пожежогасіння,” – наголосив Роман Кириленко.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.