Зимова фантазія юних

Уже доброю традицією стало проведення у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка вечора скрипкової музики. Учні дитячої музичної школи імені Платона Майбороди підготували для полтавців концерт “Зимова фантазія-2014” – цікаву і захоплюючу музичну подорож навколо світу. Діти виконували твори світової, української класики, сучасні композиції сольно й дуетами, а також романтичними мелодіями зігрівав ансамбль “Скрипалі”. Вікова група учасників “Зимової фантазії” – від 6 до 16 років. Серед юних музикантів були лауреати премій та конкурсів і дебютанти. Їх об’єднала скрипка, яка для вихованців дитячої музичної школи імені Платона Майбороди – не лише музичний інструмент, а й невід’ємна частина життя.
– Мене з дитинства зачаровує звучання скрипки. Уперше її побачила у початкових класах у свого товариша. Потім розповіла про свої враження мамі й пішла навчатися до дитячої музичної школи. У мене, мабуть, трохи консервативні погляди, адже більше слухаю класичні твори. Особливо люблю композиції Міхала Клеофаса Огінського і Йоганна та Вільгельма Бахів, – розповіла юна скрипалька Валерія Георгієва.
Окрім гарних концертів, вихованці дитячої музичної школи імені Платона Майбороди активно беруть участь у благодійних заходах. Про це повідала учасниця “Зимової фантазії” Софія Свирид.
– Ми відвідали одну із полтавських дитячих лікарень, де влаштували невелике свято, щоб привітати дітей з днем Святого Миколая, Новорічними, Різдвяними святами, – розповіла дівчина.

• Юна скрипалька Валерія Георгієва.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.