Валерій ГОЛОВКО: “Все, що треба буде зробити для добробуту області, я зроблю”

Відбулися збори активу області, на яких було представлено новопризначеного голову Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка. Представляв нового очільника виконавчої влади області заступник Глави Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Від імені Глави Держави Петра Порошенка він побажав мешканцям нашого краю розквіту, вагомих здобутків в ім’я України, мирного неба, щастя, здоров’я, благополуччя, достатку. Ігор Райнін зачитав Указ Президента України від 26 грудня 2014 року про призначення Валерія Анатолійовича Головка головою Полтавської облдержадміністрації, вручив йому відповідне посвідчення.
Валерій Головко подякував за високу довіру. В своєму виступі він зокрема наголосив:
– Я відчуваю глибоку відповідальність і перед вами, і перед Президентом, і перед державою. Народ України потребує від нової влади дуже рішучих дій, реформ і змін. На жаль, сьогодні ми перебуваємо в економічній кризі, маємо військове протистояння на Сході України, де гинуть наші громадяни, державний апарат роз’їдає корупція. Є проблеми із законністю. Хочу наголосити, що тільки разом, консолідовано зможемо подолати ці виклики. Хочу, щоб ми підтримали дії центральної влади. І Президент, і Прем’єр-міністр, і Верховна Рада сьогодні працюють в одній обоймі.
У цьому залі – актив області: представники ділових кіл, аграрії, промисловці, науковці, депутати. Це – еліта, яка мусить принести зміни. Наш край має вигідне географічне розташування, потужний ресурсний і промисловий потенціал. Із любов’ю до землі аграрії вибороли для Полтавщини статус житниці України. Але над вирішенням багатьох проблем доведеться важко працювати. Промисловці потребують термінової допомоги, бо так сталося, що з дружньою колись державою маємо сьогодні військове протистояння. Ми майже на фронті. Промисловцям треба допомагати інтегруватися до Європи, щоб бюджетоформуючі підприємства області не тільки зберегли потенціал, а й отримали можливість успішно розвиватися. Багато треба зробити в інвестиційному плані. Але один у полі – не воїн. Найголовніше – це ваша підтримка. Я подаю вам руку й закликаю до співпраці. А якщо відчуємо, що десь хтось нам заважає, разом дамо дуже гостру відсіч. Рік буде складний, попереду – формування обласного бюджету. Мої двері відчинені, я готовий зустрічатися і обговорювати всі пропозиції. Все, що буде потрібно зробити для добробуту області, я зроблю.
До учасників зібрання також звернувся виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко:
– Валерій Головко знає всі проблеми області. У 2012 році він був обраний народним депутатом України сьомого скликання, де разом з однодумцями входив до депутатської групи “Полтавщина”. Ми працювали плідно, були почуті всі наші звернення і пропозиції щодо допомоги і від Кабінету Міністрів, і від Верховної Ради України. Всі спільні напрацювання, увесь потенціал Полтавщини ми обов’язково реалізуємо, яким би тяжким не був 2015 рік.
Від імені депутатського корпусу Володимир Марченко побажав Валерію Головку плідної роботи і здобутків.
Заступник Глави Адміністрації Президента України Ігор Райнін, голова облдержадміністрації Валерій Головко провели прес-конференцію. На запитання про допомогу промисловості Кременчука, яка донедавна тісно співпрацювала з Росією, Валерій Головко відповів, що його завдання – зібрати проблематику цього регіону і забезпечити підприємствам новий економічний імпульс, у тім числі й державні замовлення. Він запевнив, що перша з його робочих поїздок по області буде саме до Кременчука. Щодо підтримки у Верховній Раді, то Валерій Головко повідомив, що провів зустріч із народними депутатами України, полтавцями і попросив їх прискорити формування депутатської групи “Полтавщина”, яка буде відстоювати інтереси нашого регіону з парламентської трибуни. Отримав схвалення і запросив усіх земляків-депутатів, незалежно від політичної приналежності, до розгляду обласного бюджету-2015. “У нас повна співпраця”, – підкреслив голова облдержадміністрації.
Алгоритм співпраці зі ЗМІ Валерій Головко пообіцяв відпрацювати з прес-службою ОДА. Принципами своєї роботи назвав відкритість, відвертість і прозорість – це стосується абсолютно всіх рішень і дій обласної державної адміністрації. Голова ОДА запевнив, що має намір щомісяця по телебаченню звітуватися про зроблене. Також Валерій Головко наголосив, що прагне, щоб до кінця січня 2015-го були призначені голови всіх райдержадміністрацій в області.
Заступник Глави Адміністрації Президента України Ігор Райнін серед завдань, що ставляться перед нашим регіоном, назвав пріоритетним проведення реформ і максимальну реалізацію економічного потенціалу області. Друге завдання – якісне проведення чергової хвилі мобілізації, яка розпочнеться у 20-х числах січня. Третє – боротьба з корупцією. Він зазначив, що, зустрівшись із керівниками обласних силових структур, для попередження скептичного ставлення (мовляв, про боротьбу з корупцією чули вже не раз) передав їм слова Президента: “Цього разу буде інакше”.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.