Передова лінія “АвтоКрАЗу”

Війна на Донбасі докорінно змінила Кременчуцький автомобільний завод. Цехи, які ще не так давно здебільшого простоювали через відсутність замовлень, тепер наповнені життям, а кожний працюючий почувається на передовій лінії фронту. Від підприємства чекають нових автомобілів, здатних не тільки перевозити вантажі та бійців, а й рятувати їм життя. Численні історії про те, як кременчуцькі “Кугуари” пробираються через постріли й вибухи, залишаючись неушкодженими, – не вигадки, а реальність. Бійці прикордонної служби та Нацгвардії, для яких закупили ці броньовані автівки, схвально відгукуються про новинки “АвтоКрАЗу”.
Заводчани у свою чергу готові зробити усе від них залежне, щоб виробництво необхідної фронту техніки було безперебійним і в потрібних обсягах. Прикладом цього є нещодавнє впровадження вакуумно-формувального устаткування, яким поповнився верстатний парк інструментального виробництва. Це устаткування призначене для виготовлення деталей з пластикових заготовок методом витяжки. Так сталося, що підприємство, яке виготовляло для “АвтоКрАЗу” деталі із пластмаси, знаходиться на території Донбасу. Звісно, що постачати продукцію звідтіля є досить проблематично. Увесь процес – від замовлення до доставки комплектуючих за кооперованими поставками – виявився під загрозою зриву. Тож дирекція ПАТ “АвтоКрАЗ” прийняла рішення про освоєння власного виробництва цього виду продукції.
Як зазначили у прес-службі підприємства, вакуумне формування пластику – один із напрямків, який найбільш активно розвивається у сучасному виробництві. Метод досить простий і економічно вигідний, оскільки не вимагає дорогих додаткових елементів. Обладнання працює в автоматичному режимі, вручну здійснюється тільки закладка заготовки і знімання готового виробу.
Вакуумно-формувальна машина, яка щойно введена в дію, дає продукцію для комплектації новеньких автомобілів, що сходять із головного конвеєра. Програма грудня вже комплектується деталями власного виробництва. Деталі – універсальні й використовуються на всіх моделях автомобілів. Із пластикового листа АВS можна одночасно виготовити, скажімо, дві деталі розтруба та кришки вентиляції двигуна. На весь процес формування деталей затрачується до 10 хвилин. Під кожну з освоюваних деталей вибирається свій режим, створюються відповідні вакуум-форми тощо.
Після введення в дію вакуумно-формувального обладнання та освоєння нової продукції “АвтоКрАЗ” не лише убезпечить себе від перебоїв із постачанням цих комплектуючих, а й знизить їх собівартість.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.