Один, два, три – ялиночко, світи!

Дорослий світ із його війнами, цінами, курсами валют буває жорстоким і несправедливим. Рік, що минає, – чергове тому підтвердження. Та доки у маленьких серцях ще не згасла віра в добрі дива, доки блищать цікавістю оченята від слів “Ялиночко, світи!”, обов’язок суспільства – убезпечити малечу від дорослих проблем, зробити дитинство яскравим і цікавим. Два дні поспіль Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.В.Гоголя зустрічав святковою програмою Головної ялинки області дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з усіх міст і районів краю. На жаль, перелік пільгових категорій цьогоріч поповнився дітлахами, чиї родини змусили змінити місце проживання війна на Донбасі, анексія Криму.
DSC_05221 (12)Ігри та розваги з казковими героями починалися ще на вході, а в холі другого поверху безліч добрих емоцій дарувало маленьким гостям святкове дійство з яскравою ялинкою та обов’язковою перемогою добра над злом.
У виконанні артистів театру лихий Сірий Вовк намагався завадити святу і з’їсти симпатичних Козенят – їх обороняли всі гуртом, разом кликали Діда Мороза й Снігурку, голосно просили святкову ялинку заіскритися кольоровими вогниками. Були пісні й танці, хороводи та подарунки.
Зі сцени театру перед початком вистави вітали дітвору представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області, бажали тепла, радості й здоров’я і розповідали, як поспішав Дід Мороз, аби відбудувати до Новорічних свят театральну сцену після пожежі. Оплесками маленькі глядачі подякували усім, хто зробив можливим нинішнє дійство. Після хореографічної постановки з колядниками та церковними передзвонами колектив театру запропонував юним гостям виставу про новорічні пригоди Маші та Віті у зачарованому лісі, де Кощій Безсмертний заховав викрадену Снігуроньку. Та, зрештою, справедливість було відновлено, всю підступну лісову нечисть вдалося перемогти, а Дід Мороз та Снігурка таки дісталися на свято до слухняних і чемних хлопчиків та дівчаток.
Підготовкою заходу опікувалися департамент освіти і науки, управління культури й відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Протягом цих днів понад 2 тисячі дітей пільгових категорій з усіх куточків Полтавщини взяли участь у святкуваннях із солодкими подарунками, призами та сувенірами.

Ольга ЩЕГЛОВА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.