Кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем

Прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Правопорушення вчинили службові особи Комсомольської міської ради. За словами заступника начальника відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури області В’ячеслава Лісового, під час перевірки виявлені факти зміни меж ландшафтного заказника місцевого значення “Лісові озера” за рахунок розширення приватної забудови.
– За даними публічної кадастрової карти України, на цій території у приватну власність було передано майже 60 земельних ділянок, внаслідок чого площа земель заказника в межах Салівського лісництва зменшилась на 16 гектарів, – зазначив В’ячеслав Лісовий. – Вартість цієї землі становить 1,5 мільйона гривень.
Передача земель у більшості випадків була здійснена з 2006 по 2012 роки на підставі технічної документації, а не проектів землеустрою, чим грубо порушені вимоги земельного законодавства, повідомив прокурор.
Наразі матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування направлені до Комсомольського міськвідділу УМВС України в Полтавській області.

Прес-служба Полтавської
обласної прокуратури

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.