Засуджено полтавця, який перепродавав зброю

Вироком Оржицького районного суду визнано винним та засуджено до трьох років позбавлення волі мешканця Полтави, 1983 року народження, який зберігав перероблену зброю. Він засуджений за ч. 1 ст. 263 КК України (зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу). Однак прокуратура не погодилася із вироком суду.
“З огляду на тяжкість вчиненого злочину, кількість вогнепальної зброї та боєприпасів, які вилучили правоохоронці в помешканні зазначеної особи, прокуратурою на вказаний вирок внесено апеляційну скаргу в зв’язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення”, – зазначив старший прокурор відділу прокуратури області Денис Ковінько.
Прокуратура вимагає призначити громадянину покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.
Нагадаємо: досудовим розслідуванням встановлено, що зазначений громадянин через Інтернет купував стартові пістолети, спецзасоби для відстрілу гумовими кулями, макети автоматичної зброї, переобладнував їх на вогнепальну для подальшого перепродажу. Під час обшуку в домогосподарстві зазначеної особи було виявлено та вилучено 106 одиниць зброї різних марок та модифікацій, майже 15 тисяч набоїв та різні комплектуючі. Серед виявленої зброї – 9 одиниць були перероблені на вогнепальну. Це автомати “ММГ АКС-74”, пістолети “Сталкер” та “Форт-12Р” калібру 9 міліметрів.

Прес-служба Полтавської обласної прокуратури

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.