Особливості зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році

У  департаменті освіти і науки облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо особливостей реєстрації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2015 році. Зокрема зазначалося, що абітурієнти подають до вишів лише сертифікати 2015 року. Кожен складає не більше чотирьох предметів. Уже відмінено ЗНО зі світової літератури та всесвітньої історії, які незатребувані вузами. А тестування з іноземних мов проводитиметься у різні дні. Також буде запроваджена європейська система оцінювання – “склав / не склав”.
– Обов’язковим для всіх випускників 2015 року буде зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Його результати зарахуються як державна підсумкова атестація. Тож тестування проходитиме у квітні, а решту дисциплін складатимуть у червні. Якщо ж абітурієнти не подолають “пороговий бал” з української мови і літератури, то до складання інших предметів не допускатимуться, – наголосив директор департаменту освіти і науки ОДА Сергій Шевчук.
Тестування з української мови та літератури й математики матиме два рівні складності – базовий і поглиблений. Їх потрібно обрати під час реєстрації. Ці рівні вказані у Правилах прийому, які 16 грудня 2014 року оприлюднені на сайтах вишів.
– У Полтавській області лише Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка вимагає поглибленого рівня з української мови та літератури й математики, – наголосив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.
Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 5 січня до 20 лютого 2015 року, а пакет необхідних документів отримають керівники шкіл єдиним поштовим відправленням. Усього на Полтавщині складатимуть тестування з української мови та літератури близько 11 тисяч випускників.
– Щодо особливостей вступної кампанії 2015 року, то вона триватиме з 10 липня до 1 серпня. Заяви, які можна подавати у п’ять вишів за трьома напрямами, тепер матимуть пріоритетні бали від 1 до 15. З наступного року вузи можуть встановлювати власний прохідний бал, – зазначив голова ради ректорів ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації Полтавської області, ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Володимир Онищенко.
На завершення прес-конференції було підписано угоду про співробітництво Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти з полтавськими вишами, а також узгоджено план спільних дій.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.