Фініш групових турнірів

Донецький “Шахтар” завершив виступи у груповому етапі Ліги чемпіонів нічиєю у Португалії із “Порту” – 1:1. Рахунок на 50-й хвилині відкрив “гірник” Степаненко. Але втримати перемогу донеччанам не вдалося. За три хвилини до закінчення матчу “Порту” встановив рівновагу. Коли цей номер “Зорі Полтавщини” було здано до друку, в Лізі чемпіонів відбулося жеребкування, і “Шахтар”, який посів у своїй групі друге місце, отримав свого чергового суперника, з яким поміряється силами вже наступного року.
Суперником київського “Динамо” у Лізі Європи був румунський “Стяуа”. Граючи на виїзді, столичні футболісти здобули п`яту перемогу в груповому турнірі й посіли перше місце в групі. На 71-й хвилині рахунок відкрив Ярмоленко, а другий м’яч забив Ленс уже в доданий арбітром час – 0:2.
Дніпропетровський “Дніпро” пробився до плей-оф Ліги Європи. В матчі з французьким “Сент-Етьєном”, в якому команду Маркевича влаштовувала лише перемога, дніпряни таки зуміли взяти важливі три очки. Єдиний м’яч у “Дніпра” на 66-й хвилині забив Федецький – 1:0. У паралельній зустрічі італійський “Інтер” не програв азербайджанському “Карабаху”, що дозволило українській команді потрапити до наступного раунду змагань з другого місця.
А от харківський “Металіст” повністю провалив виступ у Лізі Європи. Суперником харків’ян в останньому турі став бельгійський “Локерен”, який також не мав навіть теоретичних шансів не вихід у весняну частину турніру. Свою невмотивованість обидві команди почали демонструвати вже з перших хвилин матчу. “Металіст” на старті дещо більше володів перевагою, але особливих дивідендів команді Рахаєва, який на цей матч випустив повністю український склад, це не принесло. На додачу саме господарі пропустили перший і єдиний м’яч в зустрічі – 0:1. Чергова поразка і останнє місце в групі з “нулем” в активі.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.