Бути донором – це патріотично

Кров людська – не водиця – так стверджує народна мудрість. Нині вона особливо доречна й актуальна. Адже на Сході України гримлять вибухи, зазнають поранень та гинуть люди. Великій кількості поранених потрібні ліки. А одним з головних лікувальних засобів під час бойових дій якраз і є донорська кров. Недарма ж у давнину кров людську вважали носієм таємного життєвого початку. Жоден із видів сучасної медичної допомоги не потребує такої підтримки населення, як застосування переливання крові, її компонентів та препаратів.
Нещодавно на Лубенській обласній станції переливання крові було проведено тиждень безоплатного донорства. Сотні небайдужих лубенців долучилися до цієї благородної справи – здачі крові. Першими, хто відгукнувся на наш заклик, були, як і завжди, медики. Більше сотні працівників міської лікарні побували на станції й здали кров. Приклад старших запалив і майбутніх охоронців людського здоров’я – учнів медичного училища. Сімдесят юнаків та дівчат стали донорами. Невеличкий колектив Засульської амбулаторії двічі на рік відвідує станцію, регулярно здаючи кров. Підтримали патріотичну акцію й вихованці лісотехнічного коледжу. Заслуговують на вдячне слово колективи товариства “Грейд-плюс” (75 донорів), “Лубнитеплокомуненерго” (45 донорів), Центру професійної освіти Південної залізниці, районного відділення Пенсійного фонду, правоохоронці, податківці.
Донором може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років. Ця благородна справа корисна й для самих здавачів крові: стимулюється імунітет, гарантована профілактика багатьох захворювань. Якщо досі бути донором вважалося престижно, то нині – ще й патріотично.

Таміла СВІТКО
Завідуюча відділом
Лубенської обласної станції
переливання крові

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.