“…За Україну, за її волю”

Гадяцький район оповила трагічна звістка. Війна забрала життя ще одного відданого сина рідної землі, справжнього воїна-героя. У Рашівці прощалися із бійцем 42-го батальйону територіальної оборони Юрієм Кириєнком, який героїчно загинув під час виконання військового обов’язку на буремному Сході.

Юрій Кириєнко народився 7 січня 1982 року в селі Рашівка. Навчався в місцевій школі. У 2000 – 2001 роках проходив строкову службу в Збройних силах України в одній із віськових частин Сімферополя. Потім здобув юридичну освіту, але працював у рідному селі, на рідній землі хліборобом.
19 червня нинішнього року Юрія Кириєнка призвали на службу в армію під час другої хвилі мобілізації. 28 серпня 2014 року Юрій трагічно загинув в Іловайському котлі. Загинув як герой, який виконав свій військовий обов’язок, не зрадив присязі, даній українському народу. Проте тіло бійця ідентифікували лише у жовтні.
Провести в останню путь Юрія Кириєнка зібралося дуже багато людей. Вони не стримували сліз. Плакали жінки й діти, друзі й усі ті, хто його знав. Попрощатися із Героєм приїхали бойові побратими, які пліч-о-пліч стояли із ним на вогневих рубежах.
Траурний мітинг відкрив Рашівський сільський голова Володимир Омельченко. Найщиріші співчуття рідним висловили голова Гадяцької райдержадміністрації Олексій Матюшенко, голова районної ради Володимир Нікітенко… Останнє болісне прощання рідних, військові почесті.
Спочивай з миром, Герою!

Наталія БОТВИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.