Консолідація дій влади та бізнесу

Відбулося розширене засідання колегії департаменту економічного розвитку облдержадміністрації за участю представників депутатського корпусу області, членів обласного осередку Української спілки промисловців та підприємців, Полтавської торгово-промислової палати. У зібранні взяли участь виконуючий обов’язки голови ОДА Олег Пругло, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.
Йшлося про стан підприємництва на Полтавщині, виклики, які нині постають перед бізнесом, шляхи подолання труднощів. Проблеми є, відзначали присутні, багато виникає запитань як у представників влади, так і в бізнесу. Зокрема в ході реалізації Угоди про асоціацію з ЄС у підприємців є проблеми щодо переорієнтації виробництва на ринки Європи та світу. І в цьому Торгово-промислова палата України зі своїм досвідом та авторитетом може стати тим містком, що з’єднає бізнес-партнерів у різних країнах.
Як наголосили Олег Пругло та Володимир Микійчук, інформаційна складова в діяльності організацій, що допомагають бізнесу, сьогодні є пріоритетним напрямом роботи. Консолідація зусиль влади та бізнесу – ще одна умова подолання викликів. На Полтавщині такий діалог налагоджено, зазначив Геннадій Чижиков.
Приклад роботи ПАТ “Полтавський завод медичного скла”, де побували члени президії Полтавської ТПП та президент ТПП України, демонструє, як сьогодні українське підприємство може диверсифікувати виробництво, працювати на випередження.
“Завдання Торгово-промислової палати – долучитися до процесів реформування і відкрити бізнесу нові можливості, зробити такі умови, щоб підприємцям було зручно працювати як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях, відчувати, що їх чують і підтримують, – зауважив Геннадій Чижиков. – Центри підтримки експортерів, які працюватимуть при регіональних торгово-промислових палатах за принципом єдиного вікна, – один із цих шляхів”.

Світлана ПІСКОВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.