Студентський марафон талантів

Кременчуцький міський конкурс “Студент року” цьогоріч проводився вдесяте. Молодіжний творчий турнір вкотре продемонстрував любов юнаків і дівчат до рідного міста, до України. Цього разу вісім вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації міста представили до участі у студентському творчому марафоні свої команди. Захід відбувся за підтримки міської влади, а його організаторами виступили Молодіжний парламент Кременчука, міський комітет молодіжних організацій, управління у справах дітей, сім’ї та молоді міськвиконкому.
Представники студентської спільноти змагалися у трьох конкурсах. Першою конкурсною номінацією стала “Візитна картка ВНЗ”. Зокрема конкурсанти презентували свій навчальний заклад, команду та лідера. Другим конкурсним етапом став “Соціальний проект”, який мав розкрити роль студентів у соціальному житті Кременчука, їхню участь у благодійному русі. Останнім конкурсним етапом був
“Х-фактор мого ВНЗ”, у якому студенти розкрили свої таланти.
Однак тема нинішньої війни на Сході країни, захисту Вітчизни, як одна з головних, звучала упродовж усіх виступів. Найбільш емоційно глядацька аудиторія сприйняла виступ Ігоря Більчука, котрий нещодавно переїхав до Кременчука із Донбасу й нині продовжує навчання в одному з університетів міста. Його пісня “Поплач за мною, мамо, коли я загину” розчулила всіх. У інших виступах студенти також розповідали, як збирали допомогу для бійців і дітей із зони АТО, як ставали на коліна, коли прощалися з Героями Майдану. Вони співали пісні про війну, і кожен розумів, що тільки разом можна наблизити перемогу.
Стосовно самих конкурсів, то інтрига трималася до завершення, адже змагалися справді найкреативніші й найталановитіші студенти. Та все ж серед молодшої категорії суддівську колегію найбільше вразила представниця педагогічного училища Юлія Бабич, яка уособлювала Україну – сильну й чарівну. Яскравими були й виступи студентів льотного коледжу, ВПУ № 7, коледжу КрНУ та медичного коледжу. Серед ВНЗ III–IV рівнів акредитації призове місце посів Роман Журихін – студент ІV курсу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Він підкорив зал іскрометним гумором, неординарністю, а ще – щирою любов’ю до альма-матер, Кременчука й України.
Варто зазначити, що упродовж десяти років молодіжний проект “Студент року” розкриває нові таланти, запалюючи нові зірки. Цьогорічний конкурс не став винятком, адже кожен студентський колектив був вартий визнання та схвальних оцінок. Під час виступів глядачі в залі забували про те, що на сцені Палацу культури не професійні артисти, а майбутні інженери, педагоги, медики, пілоти, слюсарі.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.