Зустрічаємо рік поета

8  січня 2015 року виповнюється 80 років від дня народження одного із найвидатніших наших земляків – українського поета, журналіста, шістдесятника Василя Симоненка. Постановою Верховної Ради України ухвалено урочисто відзначити цю дату на державному рівні.

Гідно відзначити 80-річчя поета готуються його земляки, зазначалося на засіданні організаційного комітету, яке провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський. Він зокрема повідомив, що оргкомітет виносить на розгляд сесії обласної ради пропозицію оголосити 2015-й роком Василя Симоненка. Про підготовку до пошанування видатного земляка розповіли начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій, директор департаменту освіти і науки ОДА Сергій Шевчук, начальник відділу архітектури Лубенської РДА Сергій Сіряченко. Про найголовніші організаційні моменти запланованої на 11–12 грудня Всеукраїнської науково-практичної конференції “Василь Симоненко: погляд крізь час і простір” розповіла кандидат філологічних наук, доцент Полтавського національного педагогічного університету імені         В.Г. Короленка Ганна Радько.
Учасники засідання також повідомили, що в усіх районах області, у школах і бібліотеках проводитимуться конкурси читців, концерти, тематичні уроки, лекції, виставки літератури, присвячені творчій діяльності Василя Симоненка. А також екскурсії до музею-садиби поета у селі Біївці Лубенського району та до його літературного музею при Тарандинцівській загальноосвітній школі імені Василя Симоненка цього ж району. 8 січня уже традиційно чимало гостей із різних куточків України побуває в Біївцях.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.