“Ворскла” – “Динамо” – 0:3

Полтавська “Ворскла” у рамках 14-го туру на власному полі зіграла з лідером чемпіонату – київським “Динамо”. Це був перший поєдинок другого кола. Кияни з початку матчу заволоділи територіальною перевагою. Гості забили вже на 13-й хвилині, проте з положення “поза грою”. Після цього ледь не відзначився Ярмоленко, але у метушні в карному майданчику полтавці змогли ліквідувати загрозу. Позиційний тиск суперника тривав до закінчення тайму, однак Богушу і партнерам вдалося зберегти ворота “не розпечатаними”. На засніженому полі було багато боротьби і мало конструктивних дій, особливо у виконанні господарів. Правда наприкінці першої 45-хвилинки після помилки Хачеріді “біло-зелені” могли створити серйозну загрозу воротам Шовковського. Ковпак забарився і не зміг вчасно віддати м’яч партнерові.
Після перерви все знову йшло за прогнозованим сценарієм. Лідер чемпіонату атакував, а “Ворскла” усіма силами захищалася. Гра продовжувалася під сильним снігопадом. Підопічні Реброва на 53-й хвилині розіграли красиву комбінацію, яку бездоганним ударом під стійку воріт завершив Ярмоленко – 0:1. Після цього полтавці на деякий час активізувалися, і рахунок міг зрівняти Ковпак, але йому не вдалося замкнути небезпечний простір із флангу. Дуже старався Громов, він був найактивнішим у “ворсклян”. Ігровою перевагою заволоділи господарі. Наша команда “розкрилася”, а у “біло-блакитних” з’явився оперативний простріл для своїх атак. Його вони і використали на 62-й хвилині, коли після паса від партнера Мбокані в один дотик елегантно переправив “шкіряного” у сітку – 0:2. Через п’ять хвилин Ярмоленко красиво пройшов на своєму фланзі, переадресував “смугастого” на того ж Мбокані, й неприкритий ніким Дімерсі ударом головою забиває третій гол – 0:3. “Біло-зелені” навіть після цього йшли вперед великими силами, намагаючись скоротити рахунок. На жаль, чогось результативного в атаці створити не вдалося.
Після матчу наставник наших земляків зазначив, що його команда зіграла свій не найкращий матч, а “динамівці” на сьогодні технічніші й більш класні футболісти. У другому таймі після пропущеного м’яча гра “розклеїлася”, і полтавці закономірно програли.
Кольори “Ворскли” захищали: Богуш, Скляр, Є. Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, А. Ткачук, Громов, Бараннік (Міщенко, 68), Турсунов, Ковпак.
Наступний матч наші футболісти проведуть у суботу, 6 грудня, на виїзді з донецьким “Олімпіком”.
Результати інших матчів 14-го туру: “Олімпік” – “Чорноморець” – 2:1, “Волинь” – “Іллічівець” – 3:1, “Металург” З – “Шахтар” – 0:4, “Металіст” – “Зоря” – 4:2, “Карпати” – “Говерла” – 1:0. Матч “Дніпро” – “Металург” відбувся, коли цей номер “Зорі Полтавщини” було вже здано до друку.

Володимир ГОЛУБНИЧИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.