Проблеми і перспективи житлового будівництва

Ряд питань життєзабезпечення області розглянули учасники чергової апаратної наради у виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Олега Пругла. Участь у нараді взяв заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. Серед інших присутні проаналізували стан реалізації державних та регіональних програм щодо забезпечення житлом громадян, які перебувають на квартирному обліку. Заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Панков повідомив, що за період дії державної програми з придбання доступного житла за державної підтримки в розмірі 30 відсотків таку допомогу отримали 140 сімей, протягом двох років за програмою здешевлення вартості житлових кредитів – 133 сім’ї, торік за програмою молодіжного будівництва – 23 сім’ї, а за період дії обласної програми індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості “Власний дім” отримали кредити на поліпшення умов проживання (придбання, будівництво, газифікація житла) 377 сімей.
Нині основною проблемою в реалізації зазначених програм є недостатнє фінансування з бюджетів усіх рівнів. Найбільше це позначилося на програмі тридцятивідсоткової допомоги держави. І все ж робота триває. Так, за програмою молодіжного будівництва цьогоріч молодим сім’ям вже надано 17 кредитів.
У ході наради звучали пропозиції вивчити можливість виділення коштів з обласного та місцевих бюджетів на програми житлового будівництва у 2015 році. З усіх розглянутих питань учасники апаратної наради окреслили напрямки розв’язання означених проблем.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.