Цифровий мамограф нового покоління у Миргороді

Щороку рак молочних залоз забирає життя понад 7,5 тисячі українок. Щороку через цю недугу передчасно помирають понад 300 мешканок області. Спеціалісти констатують стрімке зростання цієї хвороби як в Україні в цілому, так і на Полтавщині зокрема.

Більше 30 років для дослідження молочних залоз використовується мамографія – рентгенологічний метод, що призначається здоровим жінкам профілактично, а також для підтвердження або виключення діагнозу  новоутворення (злоякісного чи доброякісного). Така діагностика на ранніх стадіях захворювання скорочує ризик смертності на 25–30 відсотків. Кожна жінка віком від 35 років має проходити мамографію щорічно, а якщо є ризики – з більш раннього віку.
Цьогоріч ПрАТ “Миргородкурорт” придбано апарат нового покоління “Simens mamomat 3000 NOVA 3D” з цифровою обробкою результатів, що дає змогу отримати значно інформативнішу картину захворювання. При цьому доза рентгенологічного випромінювання при обстеженні на цьому апараті вчетверо нижча допустимої. За півроку роботи цього кабінету вже обстежено більше 800 жінок. У пацієнток діагностувалися доброякісні утворення (ліпоми, фіброаденоми), фіброзні та фіброзно-кістозні мастопатії, виявлено також 10 випадків злоякісних пухлин. Це дуже високий відсоток.
Пам’ятайте: чим раніше виявлена хвороба, тим вищі шанси на вилікування і повноціне життя. Адже виявлений на І стадії захворювання рак молочної залози успішно лікується у 95 відсотках випадків.
Мамографічний кабінет у Мигророді знаходиться за адресою: вул. Гоголя, 112, санаторій “Березовий гай”, лікувальний корпус, каб. № 7. Телефон для довідок – (050) 605-82-22.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.