Навчання у Франції – реальність

Відбулася робоча зустріч виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Олега Пругла, заступника голови обласної ради Володимира Микійчука, представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування із радником з питань співробітництва та культури Посольства Франції в Україні Еріком Тоссаті. Обговорювалися напрямки співпраці у галузі культури, освіти та науки. Насамперед мова йшла про навчання студентів у вишах Франції.
– Сьогодні для нас пріоритетом є українські школи та вузи. Уже 11 студентів з Полтавського університету економіки і торгівлі навчаються у Франції, тож по закінченні отримають дипломи європейського зразка. Далі плануємо продовжити співпрацю з Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка, – зазначив Ерік Тоссаті.
Для української молоді отримати диплом європейського зразка – це путівка в життя, це перші кроки до євроінтеграції. У свою чергу ми теж готові прийняти на навчання чи стажування студентів із Франції. Народна дипломатія – це дуже гарний проект співробітництва. Адже сьогоднішні студенти вже завтра представлятимуть інтереси своєї держави, наголосили Олег Пругло та Володимир Микійчук.
На зустрічі йшла мова про нові культурні заходи. Насамперед про відкриття культурного центру “Французький альянс”, співробітництво із Паризькою бібліотекою імені Симона Петлюри, узгодження плану заходів щодо представлення робіт полтавських майстрів за кордоном.
Олег Пругло, Володимир Микійчук та Ерік Тоссаті обговорили питання щодо надання гуманітарної допомоги полтавським військовим і переселенцям зі сходу України. Адже Полтавщина займає восьме місце за кількістю прийнятих родин із Донецької та Луганської областей. Також йшлося про стажування полтавських лікарів у шпиталях Франції для проведення складних операцій.
Радник Посольства Франції Ерік Тоссаті відвідав полтавські виші та оглянув визначні пам’ятки нашого міста.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.