Президент України взяв участь у церемонії передачі місії ОБСЄ 10 броньованих автомобілів

Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні броньованих автомобілів “КрАЗ Кугуар”. Президент вручив ключі від автомобілів голові Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулу Апакану.
“Жоден з цих автомобілів не був переданий місії ОБСЄ за рахунок Збройних сил. Ці авто були заздалегідь замовлені Прикордонними військами, Національною гвардією і планувалися до експлуатації за межами АТО. Але зараз немає більш важливого завдання, ніж забезпечення миру, і наша співпраця з ОБСЄ вкрай важлива”, – наголосив Петро Порошенко.
За словами Глави Держави, місія ОБСЄ відіграє важливу роль у забезпеченні миру в Україні. Він нагадав, що інформація саме цієї організації використовувалась під час розгляду питання про ситуацію в Україні на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН.
“Я покладаю надію, що місія ОБСЄ зможе відновити виконання Мінських домовленостей, які сьогодні дуже важливі”, – підкреслив Глава Держави, висловивши впевненість, що кількість інспекторів ОБСЄ і далі зростатиме.
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан подякував українській стороні за автомобілі. “Бронеавтомобілі необхідні, бо дозволять направити більше спостерігачів для роботи на неспокійній території. Це важливе і своєчасне рішення з боку влади України. Я переконаний, що це збільшить можливості ОБСЄ щодо внеску в мирне врегулювання в Україні”.
Керівник місії ОБСЄ зазначив, що організація підтримує мирний план Президента та підтверджує дотримання Україною Мінських домовленостей.
Прес-служба
Президента України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.