Міліціонери підозрюються у скоєнні злочинів

Слідчим відділом прокуратури Полтавської області завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт щодо двох міліціонерів.
За словами заступника прокурора області Андрія Стойки, оперуповноважений відділу внутрішньої безпеки в Полтавській області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України підозрюється у скоєнні низки злочинів щодо приватного підприємця з Кременчука. Спершу він, погрожуючи пістолетом, відібрав у бізнесмена відеореєстратор, годинник, ключі від автомобіля, квартири, гаража, дачі та важливі особисті документи. Згодом співробітник МВС своєму колезі – оперуповноваженому сектора карного розшуку лінійного відділу на одній із станцій та водночас двоюрідному братові приватного підприємця – запропонував вимагати з потерпілого гроші за допомогу в поверненні речей.
“Останній, погодившись на пропозицію, запропонував родичу за тисячу доларів США скористатися “послугою” свого колеги”, – розповів Андрій Стойка. Він також поінформував, що насправді працівник відділу внутрішньої безпеки повернув лише частину речей. Більше того, маючи відповідні координати приватного підприємця, через місяць він пограбував його квартиру і дачу, а останню взагалі підпалив.
Після цього правоохоронці знову стали вимагати у підприємця гроші за сприяння у поверненні вкраденого. Цього разу апетити перевертнів у погонах зросли, вони вимагали у бізнесмена 120 тисяч доларів США, а в разі незгоди погрожували розправою над ним та його родиною.
Загалом приватному підприємцю було завдано шкоди більш ніж на 300 тисяч гривень.
Наразі міліціонери звільнені з посад. Один із них перебуває під вартою, інший – під домашнім арештом. Зазначені особи підозрюються у скоєнні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.