Безкомпромісна гра земляків

У  16-му турі дві команди, що представляють Полтавщину в першій лізі, зійшлися у двобої в Комсомольську. Інтриги додавав той факт, що на старті чемпіонату в обласному центрі “гірники” переграли “біло-чорних” на їхньому полі.
У команді Близнюка були відсутні через дискваліфікацію одразу троє гравців – Коркішко, Лісовий і Бондаренко. Не обійшлося без вилучень і цього разу. Матч розпочався досить результативно. Полтавці стартували агресивно, намагаючись забити “швидкий” гол. Господарі відповіли гольовим моментом, але після комбінації Андрієвський–Лозовий–Герасимець м’ячем заволодів Кучинський. Одразу після цього гравці “Полтави” забили м’яч – 0:1. “Гірники” стали відігруватися. Вже на 15-й хвилині це їм вдалося зробити. Гол додав впевненості господарям. Згодом мав забивати Моісеєнко. Він же втратив реальну нагоду вивести вперед “гірників” і наприкінці тайму.
На початку другої 45-хвилинки гостріше діяв “Гірник-Спорт”. Корольков ледь не “заніс” м’яч у ворота разом із Кучинським. А далі трапився епізод, після якого гості опинилися у меншості. Моісеєнко втікав від Зозулі, й той лише відвертим фолом зупинив прохід суперника. Арбітр показав червону картку. Полтавці після цього не знітилися і знову мали шанси відзначитися. Поступово господарі створили свої гольові моменти. На 73-й хвилині суддя склади урівняв. Нелін отримав другий “гірчичник” і залишив поле. Ще за хвилину проти Лозового “біло-чорні” порушують правила у карному майданчику – пенальті. Корольков забиває переможний гол – 2:1. Сім місяців “Полтава” не програвала на виїзді, і ось перша поразка у сезоні.
Після матчу тренер гостей зазначив, що його підопічні виконали настанови тренерського штабу лише у першому таймі. Наставник господарів подякував своїм футболістам за спортивний характер, хоча і відзначив, що кілька гольових моментів реалізовано не було.
ФК “Полтава” грав у такому складі: Кучинський, Насібулін, Соломка, Олійник, Зозуля, Фомич, Коваленко, Кравченко, Зеленевич, Боровець (Семчук, 75), Бутенін.
Кольори ФК “Гірник-Спорт” захищали: Ситников, Костюченко, Герасимець (Дячук, 79), Чеботаєв, Лозовий, Клімаков, Андрієвський, Моісеєнко (Приходной, 90+3), Корольков, Шульц, Нелін.
Розклад наступних матчів для наших земляків: 15 листопада: ФК “Полтава” – “Зірка” (Кіровоград); 16 листопада: “Гірник-Спорт” (Комсомольськ) – “Нафтовик-Укрнафта” (Охтирка).

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.