Пріоритет – інтересам територій

Участь у соціально-економічному розвитку населених пунктів області підприємств нафтогазовидобувного комплексу, що ведуть видобуток корисних копалин за договорами спільної діяльності з товариствами “Укргазвидобування” та “Укрнафта”, обговорили на робочій нараді під головуванням виконуючого обов’язки голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради Володимира Марченка. У зустрічі взяли участь заступник голови облради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, депутати Ігор Горжій, Олександр Залужний, Степан Бульба, Тетяна Корост, керівники профільних структурних підрозділів виконавчої влади, представники нафтогазових підприємств та громадськості.
Метою засідання стало обговорення прозорого механізму співпраці органів місцевого самоврядування та  виконавчої влади з приватними підприємствами галузі, які здійснюють спільну діяльність із державними видобувними компаніями щодо питань залучення коштів на розвиток соціальної інфраструктури територіальних громад Полтавщини.
Виступаючи перед учасниками зібрання, Володимир Марченко наголосив на обов’язковій фінансовій участі відповідних підприємств у розвитку соціальної інфраструктури територій, де проводиться видобуток корисних копалин, укладанні з органами місцевого самоврядування відповідних угод. На його думку, 1,5 відсотка від загальної суми плати за користування надрами доцільно спрямовувати на соціальний розвиток. Він підкреслив, що обласна рада відкрита для діалогу і чекає на пропозиції від керівників підприємств, які будуть розглянуті на наступній нараді.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.