“Вишивка – це моє життя!”

У літературно-меморіальному музеї І.П. Котляревського відкрилася виставка робіт Лариси Пілюгіної.
– На виставці представлені вишиті блузи, сорочки, сукні, рушники. У своїх роботах використовую лише натуральні матеріали, насамперед льон та бавовну. Експозицію допомогли підготувати чоловік із доньками, бо як же без родини, – розповідає Лариса Пілюгіна.
Лариса Михайлівна – член національних спілок художників та майстрів народного мистецтва України. У 2007 році стала лауреатом обласної премії імені І.П. Котляревського. Майстриня бере активну участь у всеукраїнських художніх виставках. Її роботи експонують музеї Запоріжжя, Києва, Опішні, Решетилівки й Полтави.
Родина Пілюгіних – талановита. Чоловік Євген – заслужений майстер народного мистецтва, старша донька Наталія – науковий співробітник Полтавського художнього музею, а менша – Ольга – працює у дитячій художній школі. Лариса Михайлівна переконана, що такий дар Божий передається їм спадково: “Мій рід прославили десять художників, а в родині Євгена їх було троє”.
Євген Пілюгін із гордістю повідомив, що його дружина стала володаркою Міжнародного сертифіката майстра. Її творчість щиро вітають у Болгарії, Великій Британії, Туреччині та Франції.
Вишивка – сакральне мистецтво, яке не тільки прикрашає, а ще й оберігає, надихає та веде людину по життю. Зараз для українців вишиванка – це модно і патріотично, а для Лариси Пілюгіної – життя!

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.