На ланах області

Агроформування Полтавщини завершують збирання пізніх сільськогосподарських культур, підготовку грунту під майбутній урожай. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 3 листопада ц.р. аграрії нашого краю зібрали близько 3,9 мільйона тонн зерна.
Кукурудзу обмолочено більш як на 450 тисячах гектарів, а це понад 78 відсотків відведених площ. Намолот складає 2,4 мільйона тонн зерна при середній урожайності 53 центнери з гектара. Понад 78 центнерів з гектара качанистої збирають у господарствах Зіньківського, більш як по 75 – Гадяцького, майже 73 – Шишацького, 70 – Миргородського районів. Аграрії наближаються до завершення обмолоту соняшнику. Його зібрано на 97 відсотках площ, намолочено понад 672 тисячі тонн зерна. Середня урожайність складає 25 центнерів, а в господарствах Карлівського району збирають майже по 37 центнерів з гектара. Сою обмолочено на 92 відсотках відведених площ. Закінчується й копання цукрових буряків. Їх викопано на 92 відсотках відведених площ, а це 36,5 тисячі гектарів, середня урожайність – 404 центнери. Понад 640 центнерів з гектара солодких коренів збирають у Зіньківському, понад 500 – у Гадяцькому, Чутівському, Лубенському районах.
Озимі зернові культури посіяно на 99 відсотках прогнозованих площ (понад 260 тисяч гектарів), зяблевий обробіток грунту виконано більш як на 97 відсотках площ.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.