Костянтин ІЩЕЙКІН: “Головне тепер – об’єднатися і взяти курс на європейський розвиток”

На позачергових парламентських виборах по виборчому округу №148 (Лубни, Великобагачанський, Оржицький, Семенівський, Хорольський райони, частина Лубенського району) перемогу зі значною перевагою здобув Костянтин Євгенович Іщейкін, який представляв політичну партію “Блок Петра Порошенка”.
– У першу чергу дякую усім, хто мене підтримав, за довіру, – говорить в інтерв’ю “Зорі Полтавщини” Костянтин Іщейкін. – Виборча кампанія в окрузі була напружена, адже балотувалося справді багато достойних кандидатів, зокрема й від демократичних сил. Ці вибори яскраво засвідчили, що і в цілому в країні, і в нашій області люди прагнуть до оновлення Верховної Ради, до європейського курсу розвитку України. Нам усім потрібен парламент, який би можна було поважати за освіченість, професіоналізм і патріотизм.
– Костянтине Євгеновичу, з яких рішень, на Вашу думку, має розпочати роботу Верховна Рада України восьмого скликання?
– Це – закінчення війни на Донбасі, відновлення миру й спокою у державі. Звісно, для будь-якої успішної роботи спочатку треба сформувати коаліцію демократичних сил. За Коаліційною угодою, яку представив Блок Петра Порошенка, парламент має відразу ж сконцентруватися на реформах, без яких у країні неможливі якісні перетворення. Ідеться про реформи в 13 напрямках: оновлення влади, судова реформа й так далі. Я переконаний, що надважливою наразі є децентралізація влади, якої так чекають громади на місцях. Думаю, що вже з початку наступного року матимемо в цій царині перші реальні кроки. Підтримую також довгоочікуване суспільством зняття з народних депутатів недоторканності. Але, звісно, цей процес має відбутися так, щоб народний обранець не перетворився на заручника тих, хто хоче звести з ним якісь свої рахунки.
– Які конкретні проблеми порушували перед Вами виборці на території округу?
– Звісно, селяни обурюються дуже низькими закупівельними цінами на молоко, неприйнятними умовами лізингу сільгосптехніки. Бюджетники справедливо нарікають на низькі зарплати. Перелік проблематики великий. І зрозуміло, що зарадити всьому цьому можливо тільки загальнодержавними перетвореннями, переорієнтацією на європейський курс розвитку. Я впевнений, що швидке створення коаліції демократичних сил дозволить мінімізувати в парламенті вплив олігархічних груп, які в попередньому скликанні диктували, зокрема, й ціни на сільгосппродукцію.
– Як доктор медичних наук, Ви, певно ж, будете просувати медичну реформу?
– Передусім ми повинні зробити медицину доступною. Чесно скажу, що повернути людям ті окремі дільничні лікарні, які вже були закриті, не зможемо. Але потрібно подбати про те, щоб жоден населений пункт не виявився занадто віддаленим від медичної допомоги, про зміцнення матеріально-технічної бази центральних районних лікарень. На парламентському рівні маємо прийняти проєвропейське рішення про запровадження в Україні страхової медицини. Тоді в цій галузі закінчиться корупція, а пацієнт почуватиметься захищеним.
– Чого очікуєте від людей, які будуть із Вами в парламенті пліч-о-пліч?
– Найголовніше для нас зараз те, до чого закликає Президент України Петро Порошенко, – об’єднатися. А це інколи – поступитись власними амбіціями, як це робить відомий політик Віталій Кличко.
Оскільки в парламенті, на жаль, будуть люди, які заплямували себе голосуванням за закони 16 січня, чимало колишніх регіоналів, то боротьба з корупцією і люстрація просуватимуться важко. Але сподіваюсь, що наші виборці бачитимуть не бійки між опонентами, а справді плідну, конструктивну роботу.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.