“Добродійка” запросила на гостини

У Полтаві відбулася обласна виставка-продаж товарів, вироблених на підприємствах та у фермерських господарствах, які очолюють жінки. Її учасниками стали понад 50 представниць прекрасної статі – підприємців із різних міст і районів області. Тут було представлено продукти харчування й промислові товари, одяг, вироби відомих не лише в області, а й за межами України майстрів народних промислів, ткані килими й решетилівські вишиванки, книги, популярні нині ляльки-мотанки, продукція для здорового способу життя і ще чимало корисного…
Скажімо, всього за годину розпродали свою продукцію майстри міні-хлібопекарні села Михайлики Шишацького району, не надто відстали від них і представники Котелевського районного споживчого товариства, які експонували хлібобулочні вироби, пиріжки, тістечка. Користувалася попитом і продукція бджільництва. А Полтавське та Лубенське учбово-виробничі підприємства УТОГ представили на виставці медичний та робочий спецодяг, постільну білизну. Широким асортиментом вирізнялися Комсомольська та Полтавська трикотажні фабрики, погляд відвідувачів милували картини та панно заслуженої майстрині народної творчості України Ольги Літус, виготовлені з кісточок плодових дерев та зерен пшениці, проса, гречки. Вироби з дерева, оздоблені петриківським розписом, виконані майстринею Світланою Кравченко з Кобеляцького району, не могли залишити байдужими нікого. Придбав таку кухонну дощечку й голова ОДА Віктор Бугайчук. Позитивна енергетика йшла до відвідувачів виставки від ікон Тетяни Лазурської із села Попівка Карлівського району. А підприємець із Кременчука, директор фірми з пошиву спецодягу Людмила Кременчуцька представила в експозиції продукцію, необхідну нині для бійців АТО: берці й бушлати (приблизно по 350 гривень), бронежилети 4-го рівня захисту (близько 3000 гривень). Людмила Вікторівна розповіла, що фірма перейшла на “фронтові рейки”, тільки-но на Сході розпочалися бойові дії, замовляють цю продукцію здебільшого волонтери.
Виставка “Добродійка-2014” організована за сприяння облдержадміністрації, обласної ради, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Спілки жінок “Чураївна”, Полтавського регіонального фонду підтримки підприємництва, обласного медіа-клубу та інших громадських організацій. На Полтавщині вона проходить удруге.
Учасників та гостей виставки привітали голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови, керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко, голова Спілки жінок “Чураївна” Вікторія Курилко. Завершився захід благодійним аукціоном, на виручені кошти від якого придбано військову амуніцію для учасників АТО. Не забули організатори й про тих захисників Вітчизни, які нині перебувають на лікуванні у Полтавському госпіталі. Їм подарували народні обереги, ляльки-мотанки.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.