Броньований захист для українських воїнів

На території Полтавського військового коледжу сержантського складу (колишнього військового училища зв’язку) за участю голови облдержадміністрації Віктора Бугайчука і співробітників обласного військового комісаріату відбулася передача капітально відремонтованої підприємствами міста броньованої техніки 16-му батальйону територіальної оборони.
За інформацією обласного військкомату, з метою підвищення бойових можливостей вітчизняних армійців зі складів тривалого зберігання Міністерства оборони України Полтава отримала шість бойових розвідувальних машин БРДМ-2. Техніка понад 30 років не експлуатувалася, тож потребувала заміни й ремонту. На прохання допомогти у цій справі відгукнулися трудівники кількох підприємств міста. За власний кошт вони реконструювали чотири БРДМи, замінили гумові складові двигунів, гальма, редуктори, пневмокомпресорні системи; виготовили і встановили протикомулятивні екрани. Наразі батальйон отримав чотири оновлені автівки, ще дві модернізують підприємства Кременчука.
– Місяць тому одержали з Міністерства оборони військову техніку, яка зберігалася 30 років на складах профільної структури й перебувала в незадовільному стані. Тож ми звернулися за допомогою в її реконструкції до місцевих підприємців і небайдужих полтавців. Вони повністю відновили броньовики. Нині автівки у задовільному стані, передані 16-му батальйону територіальної оборони. Найближчим часом їх доправлять полтавським військовослужбовцям, які дислокуються в Одеській області, – розповів Віктор Бугайчук. – Це вагома підтримка для наших бійців, які охороняють важливі стратегічні об’єкти України. Щира подяка працівникам і керівникам місцевих підприємств за вкладені у допомогу армії час і ресурси. Ми надаватимемо підтримку цим організаціям у їхній роботі.
Голова облдержадміністрації вручив почесні відзнаки за активну громадську позицію і вагомий особистий внесок у забезпечення ремонту військової техніки для територіальних підрозділів Збройних сил України голові правління ПАТ “Полтавський машинобудівний завод” Олександру Григоренку, генеральному директору ТОВ “Полтавська бурова компанія” Олександру Потернаку, підприємцям Миколі Зірці та Аліні Левченко.
Наголошувалося, що усі фінансові питання відходять на другий план, коли люди гуртом беруться за таку важливу справу, як підтримка українських військовослужбовців.
– Ми не рахували, скільки витратили коштів на ремонт. Відгукнулися на прохання співробітників обласного військового комісаріату допомогти. Коли БРДМ доставили на підприємство, відразу розпочали відповідні роботи, за два тижні їх завершили. Нікого з колективу заводу не потрібно було змушувати відновлювати броньовик, усі працювали заради єдиної мети, – підкреслив Олександр Григоренко. – Ресурсів для Української армії шкодувати не годиться, тож допомагаємо вітчизняним армійцям, перераховуємо кошти на підтримку захисників. Зміцнювати обороноздатність держави – обов’язок кожного.
За словами прес-секретаря 16-го територіального батальйону Дмитра Шеслера, оновлена техніка – вагомий внесок у озброєння підрозділу, оскільки дотепер структура не мала на балансі броньовиків. Машини охоронятимуть й оборонятимуть батальйон, дозволять бійцям виконувати завдання.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.