Найголовніше для переселенців – робота

На Полтавщині надають активну підтримку людям, які через обставини і бойові дії на Сході країни були змушені покинути свої домівки і переїхати в наш регіон. Одне з найголовніших завдань, які важливо вирішити переселенцям, – пошук роботи. Як повідомляють у Полтавському обласному центрі зайнятості, допомагають у цьому відповідні районні та міські служби. Зокрема фахівці Шишацького районного центру зайнятості надали повний спектр інформаційних і профконсультаційних послуг жінці-вчительці, яка переїхала із зони АТО в село Великий Перевіз Шишацького району, а також спільно зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту РДА провели роботу з її працевлаштування. У результаті жінка влаштувалася за сумісництвом вчителем початкового навчально-виховного закладу місцевої школи.
Для підтримки вимушених переселенців, ознайомлення їх із наявними робочими місцями фахівці Гадяцького районного центру зайнятості постійно проводять міні-ярмарки вакансій, виїзні інформаційно-консультаційні заходи. Один з таких ярмарків пройшов за участю представника ПАТ «Миронівська птахофабрика». Майбутнім працівникам гарантували безкоштовний підвіз на роботу, житло і пристойну зарплату. Також відбулася виїзна акція з використанням мобільного центру зайнятості на гадяцькій автостанції. Людей, які приїздять у місто, одразу інформували про умови реєстрації та перебування на обліку в центрі зайнятості, про можливість участі у тимчасових та громадських оплачуваних роботах, наявні в районі підприємства тощо. Громадяни, які звернулися до мобільного центру, отримали матеріали з інформацією про послуги служби зайнятості та актуальними вакансіями, телефонами «гарячих ліній» з пошуку роботи.
Міні-ярмарок вакансій для людей, які переміщуються з районів проведення АТО і хочуть знайти роботу в промисловому Кременчуці й прилеглому районі, організували спеціалісти Кременчуцького МРЦЗ. Туди вже звернулося 103 переселенці зі східних областей України: 49 особам надано статус безробітного, 22 – працевлаштовані, дві – повернулися додому. На ярмарок запросили 27 переселенців, які шукають роботу, і представників роботодавців. Запропоновані робочі місця за професіями лицювальник-плиточник, електромонтер, бетоняр, а також місця для підсобних робітників, надано інформацію про наявні вакансії.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.