Запропонований розподіл коштів для комунальних підприємств не схвалено

Під головуванням Валерія Пархоменка відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном, в якому взяли участь виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облради Володимир Микійчук, перший заступник голови ОДА Олег Пругло, керівники профільних структур, члени Громадської ради при обласній раді.
Депутати розглянули питання про розподіл коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів із соціально-економічного розвитку окремих територій. За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Олександра Тонкова, відповідно до постанови Кабміну для нашої області передбачена субвенція з Держбюджету на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу в сфері теплопостачання в обсязі 16 мільйонів 901 тисяча гривень. На минулій сесії обласної ради головним розпорядником коштів зазначеної субвенції визначено названий департамент, яким узагальнені пропозиції міст, районів, комунальних підприємств та підготовлений відповідний проект розпорядження голови облдержадміністрації. Запропоновано 4,3 мільйона гривень спрямувати Кременчуку, Великобагачанському, Гадяцькому, Зіньківському, Котелевському, Пирятинському районам та 12,6 мільйона – підприємствам комунальної теплоенергетики.
Після детального розгляду пропозицій профільного департаменту комісія піддала гострій критиці запропонований розподіл бюджетних коштів. Йшлося, зокрема, про необхідність включення до розподілу об’єктів обласної комунальної власності галузей освіти, соціального захисту, охорони здоров’я за умови наявності відповідної проектно-кошторисної документації; включення до проекту інших районів області; розробки обласної програми з енергозбереження та заміщення природного газу в сфері теплопостачання тощо. Депутати рекомендували департаменту житлово-комунального господарства та департаменту фінансів ОДА доопрацювати пооб’єктний розподіл бюджетних коштів з урахуванням вищевказаних пропозицій та передбачити встановлення твердопаливних котлів у котельнях Зіньківського, Новосанжарського дитячих будинків-інтернатів, Ліщинівського та Кобеляцького психоневрологічних інтернатів. Члени бюджетної комісії погодили спрямувати ПОКПТГ “Полтаватеплоенерго” на закупівлю 3 водонагрівних котлів 5,1 мільйона гривень, на заходи з енергозбереження “Комунальному автотранспортному підприємству-1628” Кременчука – 765,6 тисячі гривень, “Кременчукводоканалу” – 774 тисячі гривень.
У ході роботи комісії розглянуто ряд інших актуальних питань.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.