Спільні вектори наукової роботи

У Полтавській державній аграрній академії побувала бельгійська делегація з провінції Ено. Відбувся “круглий стіл” за участю викладачів, магістрів, студентів академії з представниками делегації. Із привітальним словом до присутніх звернулася ректор академії, професор Валентина Аранчій. Також відбулася презентація діяльності Центру агрономії провінції Ено. Бельгійські гості розповіли про напрямки роботи із селекції озимої пшениці, ріпака та заходи боротьби з фітофторою картоплі.
Аграрний сектор Полтавщини презентував директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов.
Члени бельгійської делегації відвідали Науково-дослідний інститут агрономії, де кандидат біологічних наук Марія Баташова розповіла про результати роботи селекційного центру. Гості з Бельгії побували також в ПП “Агроекологія” Шишацького району. Засновник господарства, Герой України, Герой Соціалістичної Праці Семен Антонець ознайомив їх з господарством, концепцією органічного землеробства, системою обробітку ґрунту, технологією внесення органічних добрив, вирощуванням сидеральних культур. Представники провінції Ено оглянули фермерське господарство “Агросвіт СВ” Глобинського району.
Результат перебування бельгійської делегації – проведення спільних наукових досліджень з питань селекції озимої пшениці, ріпака та боротьби з фітофторою картоплі.

Микола ОПАРА
Проректор з науково-педагогічної,
наукової роботи ПДАА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.