Правові аспекти виборчої кампанії

Під час прес-конференції начальник УМВС України в Полтавській області Іван Корсун розповів про соціально-політичну ситуацію в області та профілактичні заходи, що вживають правоохоронці для громадської безпеки під час виборчої кампанії.
Констатувалося, що наразі акумульовано достатньо засобів і сил міліції та громадських організацій, щоб забезпечити правопорядок під час виборчої кампанії в області. Розгорнуто діяльність оперативних штабів, які вже здійснюють моніторинг ситуації на виборчих дільницях та оперативно на неї реагують у разі потреби. Розроблено методичні рекомендації та алгоритм дій для особового складу міліції, щоб створити належні умови для голосування.
Іван Корсун повідомив, що на території Полтавської області зареєстровано понад 1 мільйон 209 тисяч виборців. На восьми виборчих округах нараховується 1269 дільниць. Для забезпечення охорони за кожною із них буде закріплено двоє озброєних працівників міліції. З моменту завезення бюлетенів біля кожної дільниці та на прилеглій території охорону громадського порядку забезпечуватиме наряд міліції.
Окремо Іван Корсун наголосив на відповідальності усіх учасників виборчого процесу за порушення законодавства під час волевиявлення громадян. “Міліція готова забезпечити надійну охорону виборчого процесу. Ми закликаємо всю громаду області до тісної співпраці, – зазначив начальник УМВС області. – Сподіваємося на високу правову свідомість, особисту відповідальність кожного виборця, толерантність, виваженість та недопущення будь-яких провокацій”.
Водночас моніторити роботу міліції і стан правопорушень у кожному місті, селищі відтепер можна на офіційному сайті МВС, йдеться у повідомленні прес-служби міністерства. Упродовж усього терміну, що залишився до позачергових виборів народних депутатів України, там будуть відображені дані, що надходять до МВС з усієї України, зокрема інформація про правопорушення, пов’язані з виборчим процесом.
Система складається з електронної карти України, на яку нанесені виборчі округи; зареєстрованих повідомлень про порушення, що надходять до органів внутрішніх справ від громадян, та довідкової інформації про адміністративну і кримінальну відповідальність щодо порушень виборчого процесу.
Цей ресурс дозволить зменшити свідоме маніпулювання даними або помилкове їх використання, що часто відбувається у випадку відсутності прозорого доступу до офіційної статистики.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.