Боже благословення і теплі речі для солдатів

Представники Полтавсько-Миргородської єпархії УПЦ передали зібрану спільно з вірянами гуманітарну допомогу для військовослужбовців-земляків. Церемонія відбулася в обласному центрі поблизу храму святих великомучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.
– Подібні благодійні акції єпархія проводить постійно. Нині відправляємо теплі речі для співвітчизників, які охороняють військові об’єкти на Сході й Півдні України. Передаємо їм камуфляжні куртки, спальні мішки, білизну, головні убори. До нас звернулося командування 16-го територіального полтавського батальйону з відповідним проханням, надало список необхідних речей. Ми попросили підтримки в парафіян. Громада перерахувала гроші, на які й закупили потрібні товари. Сподіваємося, що наша невеличка лепта допоможе захисникам почуватися краще, наскільки це можливо, враховуючи нинішню ситуацію, – наголосив митрополит Полтавський і Миргородський УПЦ Филип.
Разом із речами Владика Филип передав ікону Миколая Чудотворця і молитвослови для військовослужбовців.
Заступник командира батальйону територіальної оборони капітан Денис Грущенко подякував священикам і небайдужим людям за допомогу.
– Речі відправимо солдатам, які несуть службу на бойових постах. На цьому тижні вони отримають теплий одяг. Хочемо забезпечити необхідним полтавських військових на Одеському напрямку, а згодом у рамках продовження співпраці допомагатимемо оборонцям-землякам і на Харківщині. Нині, як розповідають захисники, на Одеському напрямку – без ексцесів. Дай Боже, щоб і надалі так було, – зазначив Денис Грущенко.
Полтавська єпархія УПЦ продовжує збирати гуманітарну допомогу захисникам Вітчизни. Священики разом із вірянами також допомагають переселенцям зі східних областей та АР Крим. Центр “Благо”, що функціонує при відділі благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії УПЦ у храмі святих великомучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, запрошує усіх небайдужих долучитися до благородної справи.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.