На ланах області

За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 6 жовтня в області продовжуються роботи зі збирання пізніх сільськогосподарських культур, ведуться підготовка грунту під майбутній урожай, сівба озимих культур.
Найбільші обсяги робіт – збирання кукурудзи, її обмолочено майже на 227 тисячах гектарів, що становить 40 відсотків від відведених площ. Намолот складає понад 1,7 мільйона тонн зерна при середній урожайності 52 центнери з гектара. Найвища урожайність (близько 75 центнерів) – у господарствах Гадяцького, Зіньківського, Лубенського, Шишацького районів. Соняшник обмолочено на 90 відсотках площ, намолочено близько 590 тисяч тонн, сою зібрано майже на 75 відсотках площ. Цукрові буряки викопано на 13,5 тисячі гектарів (34%), середня урожайність – 386 центнерів. Найвища (547 і 511 центнерів з гектара) вона відповідно в Чутівському та Гадяцькому районах.
Сприятливі погодні умови дають аграріям можливість продовжити сівбу озимих зернових культур, їх посіяно на понад 222 тисячах гектарів, а це – 87 відсотків до прогнозу. Ще на 10,5 тисячі гектарів посіяно озимий ріпак. Підготовку грунту під майбутній урожай проведено на 270 тисячах гектарів.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.