Бурякові “жнива” у розпалі

У ТОВ “Агрофірма “Добробут” агропромхолдингу “Астарта-Київ” триває обмолот кукурудзи, копання цукрових буряків. Закінчується сівба озимих культур, з яких понад 8300 гектарів відведено під пшеницю, близько 190 – під жито.
Цукристі у ТОВ “АФ “Добробут” сіяли на площі 8406 гектарів. Збір урожаю розпочали у другій половині вересня.
– Задля достойного врожаю буряків з осені під оранку та навесні під час сівби вносили мінеральні добрива, проводили хімічний догляд, обробіток посівів, – говорить помічник заступника генерального директора господарства з рослинництва Геннадій Сизоненко.
З урахуванням прогнозу агрометеорологічних умов на осінь та графіка проведення польових робіт збирання буряків слід закінчити до кінця жовтня, а вивезення сировини на цукрові заводи та приймальні пункти – до середини листопада. Саме таке завдання стоїть перед трудівниками третього регіону агрофірми “Добробут” (сім виробничих підрозділів на території Кобеляцького і Новосанжарського районів). На полях Кобеляцького району в роботі задіяні механізатори виробничих підрозділів “Василівське”, “Здобуток”, “Стожари”.
***

Генеральний директор ТОВ “Агрофірма “Добробут” Олександр Коваленко (ліворуч) та голова профкому Кобеляцького цукрозаводу Борис Вовк

Генеральний директор ТОВ “Агрофірма “Добробут” Олександр Коваленко (ліворуч) та голова профкому Кобеляцького цукрозаводу Борис Вовк

Готуючись до сезону переробки буряків на цукрових заводах, агропромхолдинг “Астарта-Київ” продовжив реалізацію програм підвищення енергоефективності та зменшення впливу на довкілля, скорочення витрат природного газу, зниження використання вугілля, вапнякового каменю й свіжої води у процесі виробництва. На Кобеляцькому цукрозаводі проведено ремонт і модернізацію, заміну деякого обладнання на більш потужне.
– У ході експлуатації підприємства перед трудовим колективом стоять не менш складні завдання. Зокрема необхідно знизити витрати газу на 1 тонну цукрових буряків, не допустити значного зростання собівартості продукції. При цьому дуже важливий фактор – забезпечення цукросировиною. Але я впевнений, що з усіма поставленими завданнями впораємося, – зазначив директор ВП “Кобеляцький цукровий завод” Павло Перхайло.
Кобеляцький цукрозавод працює здебільшого на власній сировині. Крім того, буряки постачають фермери Кобеляцького та Козельщинського районів, а також агроформування “Колос”, що на Дніпропетровщині. З початком роботи цукрозаводу бурякопункт перейшов на цілодобовий режим роботи. Підприємство є одним із найбільших роботодавців у регіоні й не стоїть осторонь соціальних проблем селища Білики, на території якого розташоване. Керівництво агрофірми “Добробут” виділяє кошти на розвиток інфраструктури селища. Цьогоріч агрофірма сприяла впорядкуванню парку, стадіону Біликів.

Марина СІДАШ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.