Доставка пенсій – зручно, надійно, стабільно

“Із нетерпінням чекаю на 7 число кожного місяця – Людмила, наша листоноша, приносить пенсію – це як маленьке свято для мене. Хочу тримати готівку при собі, а не на картці, тоді й до банкомату не треба їздити. А наша листоноша принесе усе до копієчки, день у день! Ще й комуналку прийме, щоб у черзі не стояти, а як треба – то й хліба купить і принесе! Я з нею ще люблю побалакати – все ж веселіше так”, – ділиться роздумами пенсіонерка Галина Миколаївна, яка отримує пенсію через “Укрпошту”.
Протягом багатьох років ”Укрпошта” виконує важливу соціальну функцію, покладену на неї державою, – виплачує і доставляє пенсію. У складній економічній ситуації в країні питання своєчасності та надійності отримання коштів для пенсіонерів є першочерговим. Користуючись послугами “Укрпошти”, отримувачі пенсій мають низку переваг.
Майже половина пенсіонерів України довіряють свої гроші “Укрпошті” – 6 мільйонів осіб отримують пенсії через пошту. Щорічно національний оператор поштового зв’язку доставляє споживачам близько 120 мільйонів пенсій.
Дуже важливо, що “Укрпошта” є лише посередником між державою та пенсіонерами і жодним чином не використовує їхні кошти в своїй господарській діяльності, на відміну від банківських установ. Тож пенсіонери убезпечені від ризиків невиплат унаслідок збанкрутіння або погіршення фінансового стану тієї чи іншої установи.
Переваги отримання пенсій через “Укрпошту” змогли відчути мешканці Донбасу. Навіть під час проведення бойових дій на території Східної України, де закрилися банки, “Укрпошта” по можливості доставляє людям пенсії. Стабільність і надійність роботи підприємства підтверджується роками роботи на ринку послуг поштового зв’язку, а також наявністю найбільш розгалуженої мережі – 12,5 тисячі поштових відділень по всій Україні.
Тільки “Укрпошта” сьогодні виплачує пенсії з доставкою додому. Це зручно, надійно та безпечно. Не потрібно витрачати час та сили на пошуки потрібного банкомату. Крім того, банкомат зазвичай знаходиться далеко від дому, а мережа магазинів, особливо в сільській місцевості, ще не настільки розвинена, аби розраховуватися карткою. Водночас 40-тисячна армія листонош “Укрпошти” гарантовано доставить пенсію готівкою за будь-якої погоди та у призначену дату.
Пенсіонери зі стажем прекрасно знають, що листоноша не тільки видасть гроші, а й може прийняти комунальні платежі, оформити передплату на газети та журнали, доставити товари, запропонувати поповнення мобільного зв’язку тощо. Крім того, неабияке значення для пенсіонерів має живе спілкування, адже листоноша – це людина, перевірена десятиліттями.
Згідно із законодавством громадяни України мають повне право самостійно обирати спосіб одержання пенсії. Ніяка державна чи недержавна установа не може примусово переводити пенсіонера на обслуговування в інші установи чи банки.
Якщо ви хочете отримувати пенсії вдома, необхідно звернутися із заявою до управління Пенсійного фонду за місцем проживання, вказавши при цьому: “Пенсію прошу виплачувати поштою з доставкою додому”.

Ірина ГАВРИЛЕНКО
Полтавська дирекція УДППЗ
“Укрпошта”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.