“Рідний мій заводе, руки золоті…”

Крюківський вагонобудівний завод справедливо можна назвати довгожителем. Адже не так уже й багато на Полтавщині, та й у всій Україні, підприємств, котрим виповнилося 145 років. Вітаючи колектив підприємства з цією датою, голова наглядової ради ПАТ “КВБЗ” Володимир Приходько наголосив, що історія заводу почалася ще в позаминулому столітті. А нині на підприємстві трудиться вже сьоме покоління працівників.
– Дві світові війни, кілька революцій разом з країною пережив наш завод, – сказав Володимир Приходько, – однак ми завжди були і є творцями. На підприємстві створювалися і створюються нові галузі машинобудування: інженерна плаваюча техніка, пасажирські вагони, поїзди метрополітену, ескалатори і багато іншого. Усю цю роботу ми виконуємо не заради слави та прибутку, а заради розвитку України. Уряд у різні часи довіряв нам виконання важливих державних замовлень, і ми ніколи не підводили країну, залишаючись вірними справі машинобудування завжди. Останні роки стали для КВБЗ періодом злету з багатьох напрямів. Сьогодні завод потрібний державі, а держава потрібна заводу, і ми готові докласти усіх зусиль, щоб не залишитися на узбіччі технічного прогресу.
Корпоративне свято, приурочене до 145-річчя заводу, відбулося у Кременчуцькому міському палаці культури. Традиційно свій день народження підприємство відзначає у день професійного свята. Зважаючи на ситуацію в країні, цьогоріч заходи були менш масштабними, але не менш значимими для кожного вагонобудівника. Серед почесних відзнак заводу-іменинника – грамоти Міністерства промислової політики України, облдержадміністрації, обласної ради, міської та Крюківської районної рад. Портрети 32 кращих працівників підприємства занесені на заводську дошку пошани, велика група трудівників отримала цінні подарунки, грамоти, подяки. Про усе це йшлося на урочистому вечорі, музичний супровід якого здійснював колектив обласної філармонії.

Голова ОДА Віктор Бугайчук (праворуч) вручає почесну відзнаку електромонтажнику Сергію Михайленку.

Голова ОДА Віктор Бугайчук (праворуч) вручає почесну відзнаку електромонтажнику Сергію Михайленку.

Привітати вагонобудівників прибув голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук. Не втрачати дух новаторства побажав він колективу.
– Ваше підприємство – попереду всіх у машинобудуванні, – зазначив голова ОДА. – Багато підприємств є досить інертними у плані розвитку, а ваш колектив постійно ставить перед собою нові завдання й гідно їх виконує. Кожний рік не обходиться без вагомих новацій. Полтавщина пишається новинками вітчизняного пасажирського вагонобудування, які народилися на КВБЗ. Зараз перед підприємством стоїть нове завдання – освоєння випуску електровозів, і я переконаний, що воно вам під силу.
Заводчан також привітали голова правління ПАТ “КВБЗ” Анатолій Шабала, голова профспілки Віталій Хілобоченко, перший заступник міського голови Віктор Калашник, голова Крюківської райради Віктор Бражененко. Вони вручили почесні відзнаки заводчанам. Однією з найпочесніших серед них вагонобудівники вважають засноване підприємством звання “Почесний вагонобудівник”. Цього року такого звання удостоєний ветеран праці Михайло Лебедь.
До ветеранів на заводі особливе ставлення. Щороку з нагоди Дня машинобудівника благодійний фонд “Крюківвагон”, який очолює Володимир Приходько, проводить благодійну акцію. Кожному з 4 тисяч непрацюючих ветеранів фонд виплачує премію у сумі 150 гривень. Нинішній рік, незважаючи на всю складність ситуації, не став винятком. Як запевнила виконавчий директор фонду Ірина Бугайченко, на ці цілі заплановано спрямувати більше півмільйона гривень.
Крюківський вагонобудівний завод перегорнув ще одну сторінку своєї історії. Хочеться вірити, що всі наступні будуть насичені новими сміливими планами та звершеннями.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.