Ім’я, невіддільне від міста

Відомій у Лубенському краї і далеко за його межами людині, Івану Прокоповичу Гончарову, виповнюється славних 90 років. Народився він у Воронезькій області Росії в 1924-му. Зовсім молодим довелося воювати на фронті – нагороджений орденами Вітчизняної війни першого ступеня, “За мужність”, багатьма медалями. Після Перемоги разом із військовою частиною прибув на постійне місце дислокації в Лубни. Тут зустрів свою майбутню дружину Олександру Василівну. Разом виховали доньку Тетяну, яка подарувала батькам двох онучок…
У кінці 1960-х років Івана Прокоповича Гончарова обирають головою Лубенської районної ради. Саме в цей період всі села, кожна ферма, бригада, сільська оселя в районі були підключені до державних електромереж. Розпочалася їх газифікація. Але основну частину свого трудового стажу – 18 років – Іван Гончаров віддав роботі на посаді голови Лубенського міськвиконкому. За його керівництва Лубни з одноповерхового містечка перетворилися на сучасне місто.
Продукція промислових підприємств Лубен відправлялася тоді не тільки в республіки колишнього Радянського Союзу, а й в 75 країн світу. В цей період було створено систему водопостачання і водовідведення, збудовано і безкоштовно передано людям понад 420 тисяч квадратних метрів житла – 8 тисяч квартир. Зусиллями міського голови збудовано дві школи, чотири дитячих садочки, завод лічильних машин, новий м’ясокомбінат, Будинок культури, музичну школу…
Іван Прокопович Гончаров багато зробив для встановлення дати заснування тисячолітнього міста. Тож ім’я ювіляра невіддільне від розбудови й розквіту рідних Лубен. І сьогодні, перебуваючи на заслуженому відпочинку, він не сидить склавши руки. У 1991 році створив загальноміську ветеранську організацію, яка успішно діє і захищає інтереси людей поважного віку. А нещодавно Іван Прокопович став ініціатором і активним співавтором написання книги “Лубни на вітрах історії 20–21 століття”.
Його відданість місту, яке стало рідним, і лубенській громаді відзначено високими нагородами: орденами Трудового Червоного Прапора, “Знак пошани”, грамотами центральних, місцевих органів влади. З гордістю несе ювіляр високе звання “Почесний громадянин міста Лубни”.
Вітаючи шановного Івана Прокоповича Гончарова з поважним ювілеєм, ветерани, колишні колеги по роботі в органах місцевої влади щиро і сердечно бажають йому міцного здоров’я, активного довголіття, чистого мирного неба, здійснення заповітних мрій.
Від імені ветеранів органів місцевого самоврядування міста Лубен Григорій ТЯГЛО, депутат обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.