Є 2 мільйони тонн полтавського зерна!

Хлібороби Полтавщини, як, врешті, й усі селяни житниці світу – України, продовжують свою одвічну місію – “молотити зерно для людства”. Нині ця фраза, процитована Олександром Довженком у багатьох його творах, має справжню цінність. Адже врожай – то життя, майбутнє, міць нації і держави.
За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 25 вересня аграрії Полтавщини намолотили понад 2 мільйони тонн зерна.
– Полтавщина з гарним урожаєм, навіть незважаючи на війну, – наголосив голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук, оцінюючи результати праці сільгосптоваровиробників.
Слід додати, що в минулому році на цей час було намолочено 1,8 мільйона тонн зерна. Загалом в області обмолочено понад 470 тисяч гектарів зернових, що складає 50 відсотків відведених площ, середня урожайність становить 42,4 центнера з гектара, що на 1,4 центнера більше минулорічних показників.
У цілому хлібороби Полтавщини планують зібрати близько 4,5 мільйона тонн зерна, в тому числі близько 3,2 мільйона тонн – кукурудзи. Загалом качанистої підлягає до збирання 584 тисяч гектарів. Нині кукурудзу на зерно зібрано на площі 109 тисяч гектарів, а її середня урожайність становить близько 49 центнерів з гектара.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.